FOR THE MONDAY COFFEE

for the monday coffee.

Vaknade upp i våren. Med en skön känsla från helgen. Efter ett samtal från en kompis som berättade något alldeles oväntat så kände jag igen den där tacksamheten över hur vägar korsas i livet, hur himla glad jag är över att ha så många förebilder och peppande människor i min närhet.  Så modiga och starka på ett väldigt fint sätt. Så galet berikande och värdefullt. Tänker att det gör något bra med en.

I alla fall så är det måndag och jag måste lösa ett problem och sökte efter blommobiler. Ett angenämt problem…

Började fundera en sväng på golv. Det här var vackert och mjukt.

Cykel måste ordnas. Min nuvarande är kanske allra vackrast men jag har insett att cyklar från 30-talet har sin o-charm om man vill cykla precis överallt. Samma sak med hopvikbara Crescent med minihjul, fatta hur ofta det ska trampas. Faller valet på en Stålhästen Pastell ?

Köpte nya sneakers i fredags. Ett gammalt favvomärke som plötsligt uppenbarade sig. I perfekt puderrosa färg. Tipsigt!

 

 

One Comment

  • Frida

    Jag har både en Stålhästen och 30-talscyklar, och tycker inte att Stålhästen är mer lättcyklad. Det enda som är bättre med den relativt nya cykeln är att inga muttrar eller andra delar är så galet fastrostade som de ibland kan vara på riktigt gamla cyklar.
    Ni har inte nåt cykelkök i din stad? Eller ska vara i nån av storstäderna ett par dagar? Det hade jag satsat på i så fall. Världens bästa grej: en ideell förening där alla hjälper varandra att ta vara på avlagda (ofta jättefina) cyklar. Reservdelar är gratis, en cykel per år ingår i medlemsavgiften (som brukar vara 50-100 kr) och ofta finns det fantastiska cykelnördar där som hjälper dej att få ditt renoveringsobjekt bättre än en ny cykel. Då kan du ju pröva en massa olika cyklar för att se vad som passar dej. Plus att du vet att du kommer kunna underhålla din cykel för all framtid (himla trygg känsla). Plus att det ofta är ett himla fint socialt sammanhang (sjukt fint att hänga med riktigt gamla cykelgubbar, glada utbytesstudenter, pålitliga miljökämpar, ensamkommande flyktingbarn och så de underbara nördarna förstås, på en och samma kväll).

Leave a Reply