AT WORK

kanske är det ett frukosttrick! när man vill impa.

Om ni koncentrerar er på frukosten så kan ni bortse från julstjärnor och hyacinter. Måste nämligen tipsa om en god grej. Och en mycket enkel.

Jag har ju haft lite räkmacka när vi kört våra torsdagsfrukostar. När andra bakar och gör godisar och kakor. Så. Dukar jag. Fattar ju innerst inne att det inte håller i längden. Så just den där torsdagen drog jag till med något som ju såg avancerat ut men var precis tvärtom. Och egentligen något alldeles ojuligt men så gott! Receptet hade jag hämtat från Made By Mary och hennes bok om just frukostar. En liten guldgruva faktiskt. 

Frukost alltså.

I alla fall. Det som var mest komplicerat med denna sak var att man var tvungen att komma på det kvällen innan. Man behövde liksom lägga bananer i frysen. Detta gör jag numera alltid så snart de är lite övermogna och man inte behöver dem för stunden. Sedan gjorde jag även chiapuddingen dagen innan. Resten på morgonen.

Frukostriffle från Made by Mary´s Gröna frukost 

Chiapudding – recept för 4 normala portioner eller 10 små

4 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk

5 msk chiafrön

1 tsk vaniljextrakt

2 tsk lönnsirap

Blanda och låt stå i kylen över natten

Fröcrunch

1 dl pumpafrön

1 dl oskalade sesamfrön

1 dl solrosfrön

2 msk kokosolja

2 msk honung

Rosta fröna på medelvärme i torr stekpanna. Dra stekpannan från värmen och sänk plattan. Tillsätt kokosolja och honung, rör och sätt tillbaka på plattan. Puttra under omrörning i ca 2 min. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Nana Ice cream

2 frysta, supermognad bananer

1-1,5 dl vegetabilisk mjölk

250 g frysta bär

Mixa alltsammans tills konsistensen är som mjukglass.

Och nu är det dags för själva rifflen då. Varva puddingen, Nana ice cream och jordnötssmör. Sedan toppar man med fröcrunch och bär. Så jäklarns smarrigt!

 

Här finns fler riffle-tips på Mary´s blogg.

Just den här dagen hade vi fint besök av Johanna och Karin som driver kommunikationsbyrån Edit & Björnen.

Inte mer juligt än att det funkar i januari.

Solen de där dagarna i december var ju alldeles fantastisk. Fast ovanlig.

Vi fick present också. Vackrare skärbräda än såhär blir det inte. Som ett konstverk. Blev kär i dessa illustrationer första gången jag såg dem på Formex för flera år sedan, därför känns det extra fint såhär.

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *