AT WORK,  INSPIRATION - KIDSROOM

En nyckel och en sänghimmel sedan är resten av världen någon annanstans.

mokkasin-mokkasin-1

For Numero 74

 

De här bilderna tog jag en väldigt ensam dag i huset. Jag brukar jag lyxigt nog förse mig med en assistent i form av Linn eller Kristo men just den här dagen var det inte så. Eftersom jag är min egen stylist plus fotograf så kan det vara en smula knivigt. Man kan ju liksom, som bekant, inte vara på två ställen samtidigt. Men just den här dagen var det bara så himla fint. Trots att jag for som en liten vind fram och tillbaka mellan pudriga saker och kameran. Och upp och ner i halmhögarna som ligger i trapporna. Det fina hade såklart med huset att göra och att jag känner mig så himla hemma där trots att många säkert skulle tycka precis tvärtom. Tur för mig.

 

 

mokkasin-mokkasin-2

Den här tiden på året är träden precis som moln. Det är bara färgen som skiljer dem åt. Därför tycker jag så mycket om när träd är alldeles nära. Ute fast nästan som inne. Som att leva bland molnen. Det kan jag drömma om ibland, själva känslan av att kliva runt där allt bara är mjukt och lent. Som sockervadd fast utan det klibbiga. Det finns väl ingen i hela världen som inte drömt om detsamma. Ibland är det skönt med drömmar som man vet med säkerhet alltid kommer stanna i som just en dröm.

mokkasin-mokkasin-3

 

Just den här dagen skulle det finnas en plats där man kunde vara lite hemlig om nu kände för det. Kanske är sänghimlar en av världens bästa uppfinningar när det kommer till just den saken. Alltid ett knyt upp, eller två, från en osynlig plats. Åtminstone känns det så när man är på insidan, det är väl inte för inte det kallas för himmel.

mokkasin-mokkasin-11

 

Kanske är hemligheter egentligen det man samlar på…

mokkasin-mokkasin-8

 

…och doft från blommorna. Tänker ofta på hur dofter är ens helt egna.

 

mokkasin-mokkasin-4

 

Kläder ska torka där solen landar, trots att sommarregnet faller alldeles utanför. Det kanske mest magiska regnet av dem alla.

 

mokkasin-mokkasin-5

 

Puder. En av mina favoriter i färgskalan. För att den är lugn och mjuk. Och tyget som är nytt för säsongen är ljuvligt. Ett lager av spets. Ihop med enkelheten hos No 74 blir det en perfekt match av sött.

 

mokkasin-mokkasin-6

 

Påtal om match så är det detsamma med speglar och fönster. Alla speglar borde liksom höra samman med ett fönster.

 

mokkasin-mokkasin-7mokkasin-mokkasin-10

 

En nyckel och allt blir hemlisar automatiskt. Smart så.

 

mokkasin-mokkasin-12

 

Det behövs liksom inte så mycket då förrän något litet ska kännas extra värt. En bambi med tre ben och en och annan stjärna…

 

Leave a Reply