DAILY LIFE

byebye 2016 – del 3.

https://www.youtube.com/watch?v=nIXqU7YMDHI

 

I September släpptes promofilmen inför Christians Kjellvander´s nya skiva, den jag varit med och filmat.

mx8a8786-1000x667-1
Och tack så mycket för att vi startade upp matkollektivet igen.
mx8a8417-1000x1500-1
Under den här månaden jobbade vi väldigt många dagar, kvällar, helger och supertidiga mornar med att inreda Ungdomskulturhuset Perrongen och med facit i hand blev det nog Katrineholms skönaste ställe, får man säga så? Men det är i alla fall galet härligt och mysigt där.

Vi tog barnen och for till skogen och Kristo fångade allt på film. Fint!

 

27092016-27092016-mx8a2536-3
Så blev det bestämt då. Jag tog pick och pack och lämnade kära Lovely Life för mitt eget ställe. Jag har trivts väldigt bra precis såhär, det har landat väl i magen hos mig, gjort mig gott för den egna känslan och det kreativa. Kanske har jag inte hunnit göra exakt såsom jag tänkte då det har varit en extrem jobbhöst. Men å andra sidan, har det inte gjort något alls. Det är ju liksom min blogg och bara jag bestämmer. Tycker det har varit rätt skönt att ta samarbeten, annonser och allt sådant i den takt jag hinner med. Men funderar ibland på vad ni som läser min blogg tycker. Var det smart med flytt eller inte så smart? Vad är bra och mindre bra? Berätta!  I can take it ; )

Världens roligaste rekvisitatillverkning hann vi också med till Mrs Mighettos nya kollektion, där vi plåtade bilderna. Kristo gjorde behind the scenes film. 

 

mokkasin-circus-mighetto-collection-1

Och jag kärade ner mig  i det här jobbet

mokkasin-nomi-1

Och precis strax efter flytten av bloggen släppte jag den där saken som nog får ses som det mest avgörande beslutet 2016. Jag berättade att affären Mokkasin skulle stängas ner. Omtumlande och fullt med fjärilar i magen. Men om det är någon som undrar hur det känns såhär i efterhand? Fantastiskt. Det bästa beslutet någonsin.

 

mokkasin-bodhish-4

En vän blev med lokal. Och jag lovar att det händer saker där på Borgmästaregatan på Söder. Och under de senaste dagarna har jag åkt bil på snötäckta småvägar och vilse bland vita granar, rent utav lite snöblind för att landa vid en alldeles ensam ek. Det enda jag tänkte på varför den växte just där, hur gammal den kunde vara och isiga vindar på kinderna. Sedan trampade jag ner mig till midjan i snön. Det såg liksom ut att bara vara ett litet millimeterlager…

 

mokkasin-superthursday-1

Om 2016 räknas som grubbleriernas år så är det extra fina att jag har så många att grubbla med. Hur många frukostmöten kan man klämma in egentligen? Aldrig för många.

sneek-005

Affären blev historia och allt kändes jättemärkligt. Sista paketet packades, jag släckte lampan i packrummet och gjorde världens längsta inlägg om varför jag stängde och hur saker hade börjat, varit och slutat. Det blev som en hel liten historia om affären. Som ett tack för den tid som varit och som ett hej till det skulle komma.

mokkasin-23-november-9

Sådan tur att affären stängdes innan julrusch och sådant insåg jag ganska snart. Ni förstår hur jag menar väl? I detta kaos hade vi faktiskt inte haft tid till något endaste litet yttepyttigt paket.

mokkasin-23-november-1-2

Kalasvimplar blandades med rekvisita och nyårskostymer.

mokkasin-inspo1-1-2

Och ett Katrineholm i miniatyr.

mokkasin-numeronov-13

Sådärja. Året får avslutas med en bild på mig och min man. Han som fångade mig så många gånger under året som gick. Och lite kärlek där på väggen. Eller väldigt mycket kärlek faktiskt, till alla er sköna människor som läser! Tack!

8 Comments

  • Elin O

    Hej sofia! Läser igen ditt inlägg om när du valde att stänga affären, jag tror att världen blir en bättre plats med fler som du. (Inte för att du stängde 🙂 men din filosofi och engagemang.) Mig har du inspirerat att fortsätta och utveckla mitt konsumtionsmönster och tänka att vi är flera och det visst gör skillnad. Tråkigt att andra stulit bilder av dig, bilderna är verkligen fantastiska och din blogg var en av de första jag började följa just av denna anledning. Lycka till med vad det än blir!

    • Mokkasin

      Tack snälla Elin! Jag blir så rakt in i hjärtat glad när du skriver att jag inspirerat dig till att utveckla ditt konsumtionsmönster. Det betyder så otroligt mycket för mig. Kram!

  • Anna Lejestrand

    Du gjorde helt rätt som flyttade bloggen till ”dig själv”. Alla andra bloggare – som också är fantastiska – får ursäkta; men dina bilder och storys står i en klass för sig själv, så behöver utrymmet 🙂 Keep on rockin’!!!

  • Anna Nyberg

    Jag älskar din blogg, speciellt för att du oftast gör så långa blogg inlägg så det blir verkligen en ’story’,dina bilder är underbarast(kan man säga så?☺️)
    Vad du än gör,snälla sluta inte med denna fantastiska blogg….håller totalt med Anna här ovan?Kram på dig och tack för att du ger så mycket…

Leave a Reply