INSPIRATION - CHRISTMAS,  TIP ABOUT GIFTS

kanske man skulle flytta norrut. för snön skull.

mokkasin-christmas-1

Häromdagen hade vi snö. Älskar snö. Och är extra förtjust i vårt hus de där vintriga dagarna. När allt bara är inbäddat i vitt och ljuset förändras för varje timme. Lite magiskt faktiskt. Hur går det då med julfeelingen… Ganska lätt när det är snö men ganska bra annars också. Barnens julfester, luciakonserter och sådant avlöser ju varandra och gör ju liksom sitt till. Annars räcker det fint med lite juligt här och var.

mokkasin-christmas-2

Gamla julkulor kan jag aldrig passera på loppis. Jag använder dem aldrig men de dras till mig. Elsa hade ett bra söktips om man letar just gamla kulor, kolla det om ni inte har loppistur.

mokkasin-christmas-3

Bjällrorna var extra vackra och jag har insett att den där stjärnasken måste hört till vanligheterna när det begav sig för det här är inte den första.

mokkasin-christmas-4

Fick en fin julklapp från Novellix. Tusen tack!

mokkasin-christmas-1-2

Deras askar innehåller fyra noveller vardera. Fast man kan köpa novellerna styckvis också eller en hel låda full.  Och allt är sådär utsökt vackert. Känslan av gamla skrivböcker fast med ord i då och vackra mönster. Tycker det är otroligt härligt med just noveller, att några sidor kan innehålla en hel historia. Från början till slut. Jag fick Selma Lagerlöf och Astrid Lindgren, med filmisar till.

Min man tipsade just om att Jonas Karlsson´s novellsamlingar ska vara lysande. Spelreglerna och Den perfekte vännen.

mokkasin-christmas-6

Kan ju räcka som juligt. Lite bra saker att ha i dessa tider.

mokkasin-christmas-7

Är väldigt förtjust i enris just i år. Tur att vi har en jättestor alldeles vid vår uppfart.

mokkasin-christmas-8

En brosch som hamnade i en liten tvålask som luktar lavendel.

mokkasin-christmas-9

Johanna tipsade om en så himla vacker tidning för en tid sedan. Eller mer en bok kan man säga. Den är verkligen exakt så man tänker om julen. Mjukt, lugnt och enkelt.

2 Comments

  • Maren Ingeborg Gråblomst

    Hei Sofia og takk for alle flotte poster og lesestoff til kaffen hver dag (ikke bare for the monday coffee)! Vel, jeg prøvde å finne igjen et innlegg jeg husker du skrev om noe veldig flotte fargeblyanter…… er på utkikk etter noe ”skikkelig” i julegave, og skulle finne igjen det du skrev. Men så fant jeg det ikke, og ikke husker jeg hvilke brand fargestiftene var engang. Har du innlegget/ informasjonen lett tilgjengelig? På forhånd tusen takk for hjelpen 🙂 Hilsen Maren Ingeborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *