TIP ABOUT GIFTS

vinterspa och alla andra dagar med.

mokkasin-lush-1

Mina barn älskar att leka spa. De kan stänga in sig i timmar i vårat inte särskilt fancy badrum, jag menar att det kanske inte för tankarna till just ett spa. Men det beror såklart på hur man ser på saken. Lite ljus ( eller massor av ljus ) , en kuddhög för de som inte badar, kanske lite radiokalender och mycket skum blir allt ändå som värsta lyxet.  De kan hänga där i timmar.  De har fått lite extra härliga små presenter under december. Som uppgjort för vinterspa. Och för en extra lugn december. Och bästa julklappstipset i en fridefull jul. Är lite kär i Lush och rusade in där med ett tåg väntande runt hörnet. Det kan tyckas som en sådär plan men superservice gjorde att valen gick som smort. Tack för det. När jag rusade in där  önskade jag några produkter som var snälla mot barnhud. Nog för jag vet att alla deras produkter är det jämt men jag behövde liksom inga egenskaper som vi kanske önskar som vuxna. Egentligen ville jag mest att de skulle åt själva grejen. Det kan ju liksom aldrig vara dåligt att bada, smörja, skrubba och ånga. Jag får rysningar av alla konstigheter man kan köpa i den här genren annars, grejor med ingredienser som låter som häxbrygder och där allt är på låtsats.

Lush står för väldigt mycket som är bra. Ett företag som vågar ta ställning i etiska frågor och jobbar för fairtrade och engagerar sig djupt i djurrättsfrågor. Produkterna är 100 % vegetarian och en hel del även vegan. De är fairtrade och handgjorda. Och de flesta av produkterna saknar förpackning för att hålla nere på onödigheten i förpackningar.  Läs mer om:

självkonservande produkter och miljöeffekten av konserveringsmedel  

om hur Lush ser på återvinning

deras policy kring djurtester

 

mokkasin-lush-2

The magic of Christmas – inget spa utan skumbad. Och vilket skum sedan. Trollspöt under kranen en pytteliten stund, vispa runt lite med spöt och badkaret blev som ett juldoftande moln. Superskum helt enkelt som skummar ända tills du inte orkar bada längre. Det bästa av allt är att en sådan här stång räcker till flera stycken bad. Du lägger bara ditt spö på ett torrt ställe till nästa gång. Jag lärde mig att badbomber inte har skumegenskap, däremot Bubbelbitarna.

Peace massagekaka – massagesagor kan de roa sig med. Ni vet när fingrarna blir regndroppar och händerna som värsta åskan. Massagekakan värmer du i handen en stund för att sedan låta allt bra hamna på huden. Använd igen och igen, bra med burk till.

Santa Baby – Tänker att ett läppskrubb har vi nog saknat i många år. Nariga barnläppar vareviga vinter. Här är en liten skrubb som tar väck. Med röda ätbara minihjärtan i burken.

Dream Steam – En ångtablett, jättespännande. Och rogivande.. Lägg tabletten i en skål och stoppa barnet under en handduk och jag lovar att detta är spaigt så det förslår.

Love Lettuce – Ansiktsmask och ligg prick stilla i femton minuter med gurkskivor på ögonen.  Malda mandlar, honung och lavendelolja.

mokkasin-lush-3

När jag väl kom hem såg jag att jag fått en present. Med ett personligt litet meddelande. En bodylotion utav lavendelblomma, kakaosmör och snöflingeskimmer.  Så himla gulligt.

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *