DIY,  INSPIRATION - CHRISTMAS

en vägg av kransar.

mokkasin-christmas-inspo-2

Det här är ett jobb vi gjorde för Aftonbladets julbilaga förra året, så kanske blir det repris för en del av er. Men kransar är alltid vackert. Det fina är att man kan ha dem till så mycket. Hänga dem som ljuskronor  som de jag visade imorse, ha dem åt andra hållet på väggar i fönster, ha dem i håret och när du ända håller på så kan man samla dem på hög. Eller snarare på vägg. Vi gör de allra enklaste för att vi tycker det är finast så.

 

mokkasin-christmas-inspo-1-2

Du behöver:

Färdiga stommar, gjorda av grenar. Du kan såklart även göra dessa själv men vi köpte färdiga. Ibland kan det vara svårt att hitta stora och tunna stommar. Tänk då på att en mindre med bred stomme ofta går att dela i flera, vilket är ett väldigt billigt sätt att få en fin kransstomme. Våra tre största kransar är gjorda av en mellan stor, tjock och mycket enkel stomme. Finns på handelsträdgårdar och blomsterhandlare såhär års. Försök hitta en sådan som är gjord av lian, då dessa ofta har väldigt långa och starka grenar. Dessa kan du lätt dela och forma kransar av. Se till att börja med att ta bort det lianen är fäst med, vilket kan vara ståltråd eller småspik. det som händer är helt enkelt att du får en massa lian som redan har den rundade formen men du kan göra den väldigt mycket större än grundkransen. Du liksom drar ut den till den cirkel du önskar. När du format din krans virar du ståltråd på några ställen för att få den att hålla ihop.

Ståltråd eller tråd beroende vad du vill fästa i din krans.

Jutegarn för att hänga kransarna.

Gren att fästa dem i.

Gröna kvistar. Vi har valt olika sorter av Eucalyptus. Både smalbladiga och med rundade blad. Den med bär är vår favorit. Just Eucalytus passar utmärkt till kransar då växten även är vacker som torkad.

 

mokkasin-christmas-inspo-1

Vi tycker att det är vackert om man ser stommen av grenar. Därför väljer vi att sticka ner våra kvistar på delar av kransen och lämnar mycket fritt. Vi fäster med ståltråd där vi tycker att det behövs men oftast räcker det att sticka in mellan grenarna.

mokkasin-christmas-inspo-5

mokkasin-christmas-inspo-4

Plocka in en gren från skogen. Använd jutegarn för att hänga dina kransar. På det här viset kan du ha dina kransar kvar ända tills januari. Det är enkelt att byta ut om någon kvist skulle se tråkig ut. Det går dessutom att sticka i olika blommor för variation och spara kvistarna som bas. Några julrosor inför julafton och kanske något helt annat på nyår.

mokkasin-christmas-inspo-3

Det kan kännas lite mysko att trycka in batteridrivna ljusslingor med led, när man ser det naturligt vackert. Men det blir fint! Åtminstone när mörkret faller.

 

Leave a Reply