INSPIRATION - CHRISTMAS

gammal jul.

jul-041

På spaning efter advent var det ju. Kan inte påstå att jag är i någon som helst julefas men tänker att det kommer lite automatiskt. Så himla mycket behöver man ju egentligen inte. Lite lugn och ro, levande ljus och kärlek. Sedan så. Förresten var det frost imorse. Bara en sådan sak. Kollade lite bloggbilder för några år sedan. Vårt hem var vintervitt i allra högsta grad men annars nästan samma. Så när som på ett utbytt piano då.

senast-overforda1

Är väldigt förtjust i Moravia stjärnan. Så pass att jag införskaffade en utestjärna i år. Hur juliga kan notböcker vara egentligen? Söta!

pictures2

Påtal om det så har det hänt att vi slagit in julklappar i notblad. Om du nu inte har tänkt på det vackra i notblad så har du något framför dig. Sy stjärnor på girlang är också vackert. Stansa ett par hundra, sy på symaskin och vik ut.

pictures3

Korg till gran är alltid finast tycker jag. Välj en stor där du får ner en julgransfot så slipper du krångla med tyngder och annat. Stjälpta granar är sådär. Ljus är även vackra itända så varför inte fylla en ljuslåda. Då har man full koll när det börjar sina i lagret. Kanske är tända ljus det viktigaste av allt såhär års. Trots att jag älskar kronljus mer än blockljus så har jag tänkt smart i år och har ännu så länge mest använt blockljus. helt enkelt för att de brinner långsammare och ljuslågan är ju ändå den samma.

pictures4

Känner mig avundsjuk på mig själv att jag hittade stjärnor i mässing och silver en gång på loppis. De är bland de finaste stjärnor jag äger. De är ju dessutom ihåliga med lucka och funkar fint med ljus eller ljusslinga. Och så var det där med julkalender. Vi brukar ju göra såhär och det är bra, väldigt bra till och med. Nu fnular jag på om jag ska få in någon kreativ vinkling på det hela. Inser ju såklart att jag inte har någon vidare framförhållning men när jag tagit tag i den här fredagen så. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *