FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

j4a0530

En Regnbågs Rifle skulle sitta fint denna morgon eller vilken morgon som helst. Mary är ju briljant på det här med frukostar och ni har väl inte missat frukostbibeln alla kategorier. Åtminstone om du INTE gillar ägg och bacon och allt åt det hållet. Made by Marys Gröna Frukost  är frukost de luxe med vegetarisk och vegansk grund. Det är enkelt men ändå bländande vackert och framförallt supergott!

strenghielm_sandberg-1

Mari har tillsammans med Anna (som dessutom är igång med tjusig renovering, kika vittja) fått ett drömuppdrag. På Mari´s blogg ges en sneak peek på vad de ska göra. Det handlar om våren och en alldeles ny tapetkollektion.

milkdecoration_karolinavertus_09-990x640

Milk Magazine hittar man lite andra vyer, plåtade av Andrea Papini, från Ett av årets omslagshem i Elle Decoration 2016Barnrummen är de ljuvligaste och köket är som en annan värld.

malinpersson_matplats-700x908

Jag har ända sedan min föreläsning om Hållbar Inredning på Ikea i våras tänkt att dela den med er, fast i ordform. Så länge kan du kika på Malins bloggpost om just detta. Bland det viktigaste i världen. Pågrund av effekter och konsekvenser. Alla val har ju liksom en mening. Malin har också varit inbjuden till Sveriges Riksdag för att diskutera hållbar konsumtion och miljögifter i textilier. Då jag själv ett par gånger tidigare varit inbjuden till Rosenbad för samma ämne måste jag heja på Centerpartiet som verkar gjort detta till en tradition. En tradition för att sprida medvetenhet kan aldrig vara fel.

 

glasburk-med-blabar

Ekomorsan är en av de bloggar som jobbar aktivt för just detta, att sprida fakta, svar och kunskap om hållbarhet. Angelika har även podden Ekomorsan & LevaGiftFritt som jag verkligen ser fram emot att lyssna igenom snarast möjligt. Podden hittar man här och även på Podcast. 

unicef_kenya_v1a1983-1024x682 

En av de viktigaste bloggar vi har här i Sverige är utan tvekan Underbara ClaraHon har möjlighet att göra sin röst hörd och använder den väl. Jag tycker om när, oavsett om någon bloggar om recept ena dagen och inredning den andra, så kan man som läsare förvänta sig ett världsaviktigt inlägg. Ett helt transparent, med en grund i en hel drös av mod och kunskap. Ett inlägg som berättar var man står och hur man tycker om saken. Vad det än må vara. Ofta väljer man ju som en personlig bloggare att inte vara alltför privat, vilket är en hårfin och inte alltid enkel gräns. Men trots det så tänker jag att man alltid ska ta tillfället i akt att dela med sig av det man tycker är viktigt är i världen. För att man har en möjlighet att inspirera och påverka, det är värt allt. Clara tar ju detta flera kliv längre genom ett fantastisk engagemang på många olika hörn. Just nu är hon påväg mot Malawi för Unicef  och målet med resan är att skapa fler VärldsföräldrarHeja dig Clara, du är grym!

 

 

One Comment

  • Ekomorsan

    Åh underbara du! Vilken start på veckan att få se att just du länkat till mig och stort tack för dina fina ord! <3 Även jag var med i samtalet i riksdagen med Malin, dock blev mitt tåg inställt så jag fick lov att hänga med via skype- Tur det finns teknik!!

    Hoppas du gillar podden när du får tid över att lyssna ett slag

Leave a Reply