FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

foto2016-08-31145753

Hur många ljus kan man tända… Just nu letar jag blockljus med världens längsta brinntid. Säger till när jag hittat. Gillar blockljus som de är utan ljusstake och sådant extra. På en stenplatta möjligen om man måste. Värmeljus är kanske den jobbigaste formen av ljus, de brinner ut för snabbt och dessutom tycker jag det är svårt att hitta vackra hållare för värmeljus. Dessa handgjorda, som Elin Lannsjö har gjort är däremot jättevackra och får mig att ändra mig lite i ljusfrågan.

Glöm inte i ljustider att tänka miljösmart. Använd ljus med 100 % stearin, därmed fria från palmolja. Och refillkoppar. Hittas bla på Granit , Clas Ohlson och Åhlens.

pepparkakor-glasyr-pepparkaksformar-hejregina6-900x600

Hej Regina är en sådan himla fin blogg som jag följt länge. Nu har hon flyttat till egen adress och jag är glad att Elsa tipsade! Hos Agnes på Hej Regina är det härligt och väldigt mycket livet självt. Älskar det. Plus så mycket kreativt så man dånar. Och nu när jag sitter här och skriver så inser jag ju att pepparkaksformarna måste vara hemmagjorda. Och efter en snabb sökning så hittade jag hela beskrivningen . Så briljant och smart!

26953556496_ab25cee190_h

Mina barn är väldigt förtjusta i att leka spa. Det stänger in sig i vårt badrum i evigheter och tycker att det kanske är höjden av lyx. Måste tillägga att vårt badrum är allt annat än lyx. Men mysigt ändå. Den här vintern ska vi göra egna spa-grejer, för härlighetens skull men också för att visa att man kan. Jag är inte så förtjust i allt det skräp som hamnar på huden hos kidsen, speciellt när intresset kommer flygande sådär vid tretton… Därför har jag redan från början när smink kommit på tal gått till min favoritbutik, helt enkelt för jag vill veta vad produkterna innehåller och jag vill att mina barn ska få med det från början. Men som sagt, jättegärna göra själv med sådant som funkar. Evelina är bra på det där , fot-spa, hårinpackning och ansiktsmask. Och den här ansiktsoljan ska jag göra till mig själv genast. 

En parantes. En diskussion ang begreppet fjortis imorse vid frukostbordet.

Viggo: – Fjortis kan man inte vara förrän man är tretton…

Jag: Man kan ju tänka att det hänger ihop med fjorton annars. Hur definierar man en fjortis då?

Viggo: Någon som sminkar sig överdrivet mycket och är livrädd för spindlar.

Jag: Spelar det någon roll om det är en kille eller tjej?

Viggo: Nej, absolut inte. Det är det överdrivna sminket det hänger på. Och så tjuvröker de ibland också. Alla tjuvröker. Och skriker jättehögt när de ser en spindel.

Jag: Okay, vad bra då vet jag…

22405775-lyjuh

Julia som tidigare drev Julias vita drömmar har öppnat en ny söt liten affär och blev så himla förtjust i detta print, signerat av Lisa W Breitholtz.

utss1975_l2

Måste införskaffa ett par nya yogabrallor. Funderar på ett par från Under the same sun. Förutom att de är fina och sköna så värdesätter jag hållbarhetstänket högt.

mokkasin-inspiration-1

Påtala om yoga fick jag via  Emma på Make it last syn på den här fina läderremmen till yogamattan. Snygg, smart och eko.

Något helt annat. Emma gjorde det här inlägget  nyligen och jag säger tack.

skarmavbild-2016-10-24-kl-10-04-45

Hittade ett sådant himla fint instagramkonto imorse, @life.by.linusNaturen alltså. Och höstlöv.

 

Leave a Reply