AT WORK,  FOOD & DRINK,  GATHERINGS - THE THURSDAY MEETING

Också ett möte. Kanske det allra bästa.

mokkasin-superthursday-1

Vad gör man om man hittar en massa fint folk här och var? Sparar på dem såklart. Och tänker att man vill hänga med dem så mycket som möjligt, såklart. Och om det nu inte går varendaste dag så bjuder man på knytisfrukost och säger att det är ett frukostmöte. Ett regelrätt. Vad mötet sedan ska handla om är aldrig bestämt i förväg. Och reglerna kan fara någon annanstans. Sedan ger det sig liksom automatiskt. Alltså. Tack. Ge mig exakt sådana här frukostmöten och torsdagshäng vareviga dag… Det fina i kråksången är att alla här är ganska så eller jättenya vänner (förutom han i mitten där då och Linn och jag känner ju varann såklart men absolut inte sedan gammalt) men ändå känns det liksom som om det var menat att våra vägar skulle korsas. Karla-Therese, Sarah och jag hade ju redan bestämt torsdagsjobb framöver och så bjöd vi in Johanna och Cecilia. Fint som bara den.

mokkasin-superthursday-2

Vi åt väldigt mycket. Allt från chokladtryfflar till rödbetsjuice. Men ni vet, det frestar ju på att tänka så det knakar. Som om det inte finns någon morgondag och absolut inga hinder i världen någonsin.

mokkasin-superthursday-3

Kanske världens längsta frukost är alltid bra frukost.

mokkasin-superthursday-4

Ni är många som frågar om våra smycken som vi gör tillsammans med Johanna. Ni kan vara lugna. Såklart kan vi inte ge upp ett sådant fint och helt unikt samarbete. Så snart den gamla shopen är avslutad kommer vårt samarbete fortsätta. Tillsammans med mina egen fotoprints.

mokkasin-superthursday-5

Alla jobbar ju på med sitt som man ju behöver mellan varven.

mokkasin-superthursday-6

Men det som är så himla bra är att alla sitter på sina egna speciella kompetenser vilket gör att man alltid kan hitta någon att samarbeta med eller bara bolla högt och lågt.

mokkasin-superthursday-7

Och äta lunch med…

mokkasin-superthursday-8

Och fika med… Linn hade gjort världens godaste äppelkaka som kanske ingen kan ha missat denna höst. Det är ju kära Anna , ena halvan av Mrs Mighetto som delat med sig av detta recept som fått spridning i vinden.

 

Anna´s äppelkaka – direkt från detta recept
Smält 150 gr smör i kastrull och blanda med 1,5 dl socker, låt svalna. Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1,5 dl mjölk.
Grovriv  150g mandelmassa och blanda ner i smeten. Bröa formen, häll i smet, skiva äpplen och tryck i smeten. Häll på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Blomkålssoppa

4 schalottenlökar – hackas grovt
1 blomkål – delas i buketter
6  potatisar – skäres i småbitar
1 dl vitt vin
6 dl vatten
3 dl vispgrädde
2,5 msk grönsaksfond
2 dl riven parmesanost
olja
salt
vitpeppar

Fräs lök, blomkål och potatis i oljan. Häll över vinet och låt koka in under någon minut. Häll på vatten, grädde och fond. Låt koka tills det att grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Rör i parmesan och låt den smälta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *