AT WORK,  DAILY LIFE

magiskt albumsläpp och annat härligt.

mokkasin-milk-4

Varje gång jag sätter min fot hemma hos Christian och Karla-Therese vill jag bara flytta in. Någon gång måste jag fråga om jag liksom får göra en liten hometour. Då kommer ni också vilja flytta in. Nu fotograferar jag bara i smyg. Eller inte särskilt mycket i smyg men lite sådär oplanerat som om jag inbillar mig att det inte märks lika mycket på så vis. Men jag kan bara inte låta bli. Det var ju här vi spelade in Christians video och idag släpps hans nya album A Village: Natural Light. Jag har hört det och det är magiskt. Vackert. Och jag blir lugn när jag lyssnar. Som i bomull. Fast på ett bra sätt. Musiken är på något sätt inte självklar. Inte på sättet när man redan vet innan vad som komma skall, när man vid första tonen känner att refrängen kommer låta precis såhär, att melodin har en klar början och ett förutsägbart slut. Inte alls så. Inte överhuvudtaget. Man har liksom ingen aning. Ändå blir det aldrig konstlat utan självklart vackert, fast på ett helt eget sätt. Det är fantastiskt.

mokkasin-milk-5

Här är Christians spellista inför hösten.

Tors 10 nov – 2016 Gamla, Oslo
Fre 11 nov – 2016 Mastmagasinet, Kristinehamn
Lör 12 nov – 2016 KB, Malmö
Fre 25 nov – 2016 The Church, Sandviken
Lör 26 nov – 2016 Katalin, Uppsala
Sön 27 nov – 2016 Pustervik, Göteborg
Fre 2 dec – 2016 Debaser Medis, Stockholm
Fre 9 dec – 2016 East West, Örebro
Lör 10 dec – 2016 The Crypt, Linköping

Here are the tour dates for Germany as well.

mokkasin-milk-1

Nu var jag egentligen här ute bland åkrar och fält för att äta en himmelsk tomatsoppa. Soppan hade Karla-Therese gjort och eftersom hon är som alla matbegåvade i min närhet, så verkar glasklara recept med mått hit och dit, vara totalt överskattat. Den var lite såhär:

 

Soppa

Tomater

Morot

Röda linser

Lök

Vitlök

Rödvin

Grädde

Salt, paprikapulver, curry och olika örter

Att droppa över:

Yougurt

Olivolja

Chili

Salt och färska örter.

Bryn lök och vitlök lätt. Blanda ner resten och mixa slät. Mixa tillsammans såsen och droppa över soppan.

mokkasin-milk-3

Jag vet att jag låter tjatig nu. Men jag blir så himla inspirerad av mina vänner. Alla på sitt eget speciella sätt. Av Karla-Therese kan få presenter som hemmagjord olivolja med örter, örtsalter och kryddblandningar. Om man har tur. Och jag måste grodda ärtskott. Såhär gör man, i direkt citat från Karla-Therese:

Lägg vanliga gula ärter i blöt i två dygn. Ha dem sedan i en burk utan vatten och skölj dem en gång om dagen tills de börjar gro. Lägg dem då på en tunn jordbädd, och om man vill kan man täcka dem med lite jord också. De kan ligga ganska tätt. Täck över med plastfolie de första dygnen, men gör några lufthål. Håll fuktigt men inte för blött, för då ruttnar alltihopa. Sen är det bara att duscha dem med en sprejflaska ett par gånger om dagen och vänta tills de växer! Om man klipper av skotten strax över ett blad fortsätter skottet att växa, så man kan skörda flera gånger från samma ärta. De jag hade i fönstret är ca tre veckor gamla.

mokkasin-milk-2

Det var jag och Sarah som förärades med denna lunch och världens härligaste dag. Fast vi jobbade ju såklart. Smidde planer för framtiden och vred och vände på saker och ting. Ett av de bästa jobben jag vet. Nog för att man inte blir rik sådär på pengar av det. Av själva plansmidandet alltså. Fast det må vara en världslig sak. Fint är det och kul har man. Vad mer kan man begära?  Och dessutom bestämde vi en väldigt bra sak, att Linn och jag får nya arbetskompisar varje torsdag. Förstå så jädrans fint.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *