BOOKS & MAGAZINE

Heavy-duty sewing.

mokkasin-books-3

Jag har sådan otrolig lyckotur som bloggare. Som när recensionsexemplar av böcker dimper ner i brevlådan. Kanske för att jag hade missat dem annars och för att det nästan alltid är så fantastiskt inspirerande böcker! Kolla bara den här boken – Heavy-Duty Sewing . Boken är skriven av Anton Sandqvist som tillsammans med sin bror skapade väskföretaget Sandqvist. Jag kan säga att den här boken passade min man ypperligt då han just införskaffat en ny symaskin för att börja sy i läder och andra kraftigare material. Eller ny är väl att ta i men han slipper åtminstone trampa. Ni kanske minns att han fastnade i i sysvängen i somras. 

mokkasin-books-4

Boken är snygg och fullproppad med sådant man kanske undrar över. Som arbetsmetoder, utrustning och material. Och elva projekt på vettiga syprojekt. Enkelt och funktion. Inte pynt utan slitstarka bruksföremål som är meningen att få år på nacken. Anton sitter på en hel massa bra kunskap som han delar med sig av, då han under år haft intressen som vandring, bergsklättring, mcåkning.

mokkasin-books-5

Utan att sätta hantverksböcker i speciella fack så är det rätt befriande när den här typen av böcker skrivs med en viss enkelhet. Ofta blir hantverksböcker så mycket mer än bara tips och handfasta råd. Det handlar mycket om en speciell image man vill visa upp. Jag kan självklart inspireras även av den typen av böcker men ofta blir fokus på mer allt det härliga runtomkring än de faktiska projekten så följden blir att de kanske glöms bort av bara farten. Projekten i Heavy-duty Sewing är enkla och sådant som bla sådant förkläde, fruktkorg, vedkorg och väskor såklart. Såklart vill man även här förmedla en viss stil men kanske är det enkelheten som gör att den inte är lika tydligt att kategorisera. Och den blir samtidigt neutral som hantverksbok då risken annars är ganska stor att liknande böcker kan upplevas mer ”kvinnliga” i sitt utförande. Detta känns ju högst naturligt, då hantverk inte på något vis borde förknippas med vare sig manligt eller kvinnligt. Men tyvärr har ju fokus legat mer åt det senare men jag hejar verkligen på förändringen här, för något har hänt under de senare åren.

mokkasin-books-6

Boken hittas bland annat här. Helt klart ett perfekt presenttips. För att inspirera till ett kreativt äventyr. Varför inte tillsammans med en hederlig gammal Singer?

 

 

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *