FOOD & DRINK,  GATHERINGS - MATKOLLEKTIVET

äntligen matkollo

MX8A8756

Först – tack snälla för alla fina hälsningar och kommentarer om inredningen vi gjorde på Perrongen. Det är så himla mycket värt att få feedback både här på bloggen, instagram och såklart personligt. Numera, när kommentarer blir alltmer sällsynt så uppskattar jag dem otroligt mycket. På något vis blir det ett bevis på att ni finns här och läser. Såklart vet man ju det genom att se hur många som tittar in här men det är liksom så transparent med siffror och tabeller, trots att jag är tacksam över sådan statistik. Kanske är det tydligheten i orden som lämnas som gör att det sjunker in, så tusen tack!

Egentligen skulle jag bara skriva om att vi äntligen har startat upp vårt matkollektiv igen. Varje fredags-kollo. På rullande schema. Med noll regler och precis vad man känner för.

MX8A8746

Bästa fredagarna. Dessutom kom pappa med en hel med hög rågkakor som mamma bakat. Snacka om fredagslyx.

MX8A8762

Vårt snabbaste och kanske bästa är att fixa snabbt plock. Några oliver att marinera själv, gott bröd med olivolja, koka några kronärtskockor, rosta en egen nötblandning i stekpannan med lite flingsalt, ett par goda ostar och fikon, lite salami och prosciutto. Ett par goda röror är också bra. Vi gjorde två supersnabba med mascarpone som bas. Den ena hackade vi svarta oliver och blandade med osten, salt o peppar och olivolja. I den andra hackade soltorkade tomater, färsk basilika, olivolja, salt och peppar.

MX8A8786

Gillar det för att man äter i evighet i jämförelse med en huvudrätt liksom. Precis vad man behöver när man ska vrida och vända på veckan som gått. Och sedan är det ju galet gott.

MX8A8773

Och att alla ungar kan komma och äta lite som de vill och känner. Hoppa in i de samtalen de känner för, sticka iväg och leka när de tröttnar. Sedan gör vi alltid en snabb pasta. Som vi vuxna aldrig orkar men barnen gör det. Den här fredagen gjorde vi en Pomodoro.

Pasta Pomodoro från Leila

2 klyftor vitlök
6 tomater -alltså tomaterna nu, åh!
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 kruka färsk oregano
1 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt & svartpeppar
Mozzarella, parmesan och basilika

Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna. Fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör ner tärnad tomat och oregano. Koka ihop såsen till en lite tjockare konsistens, det tar ca 5 minuter. Smaksätt med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
Blanda såsen med pasta, dela mozzarellan och blanda med. Strö över färsk basilika. Och parmesan såklart.

7 Comments

Leave a Reply