INSPIRATION - DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR,  SÖRMLAND

work & work in progress

MX8A7305

Idag var första gången jag inte var på Perrongen och det kändes nästan lite tomt. Men imorgon bitti åker jag dit för att plåta hur det blev när det blev färdigt. Men här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Och kaoset innan självaste öppningen igår kväll. 

MX8A7275

Cafebord har gjutits på plats. Och jag är helt kär. Så galet fina och mjukt vaxade. Ett jättestort ska beställas till mig själv om jag så ska frakta det ensam till vårt hus. Det lär tydligen väga en del…

MX8A7277

Som underreden återanvände vi dessa klassiska som vi hittade i en av alla gömmor.

MX8A7283

Tavelvägg in the making. Kära nån så mycket att putsa. Alla ramar är köpta second hand och passepartouter fixade galant och väldigt hjälpsamt av vår favorit när det kommer till detta, Boas utanför stan.

MX8A7296

Det kryllar av begåvade kids i den här stan. På alla plan.

MX8A7299

Det här bordet hade jag lätt kunnat tjyvat med mig hem och många med mig verkar det som. Underredet är återanvänt av en arbetsbänk som stod i en av lokstallarna. Nya plankor som bordsskiva som betsats med Herdin´s lackbets brun Nr 607.  Den bets vi alltid använder då vi vill att plankor ska få den rätta bruna nyansen. Scenspotarna gjorde vi om till vanliga lampor.

MX8A7316

Min pappa tipsade om att lägga ytterligare ett lager av matt lack för att bordet ska gå lättare att torka av. Och eftersom jag är omgiven av jättesnälla alltid, så behöver man ju liksom inte fråga två gånger om lite hjälp.

MX8A7319

Den fem meter långa sittbänken fick samma behandling. Älskar lamplösningen, ska visa senare. För att inte tala om armeringsjärnsväggen.

MX8A7330

Kuddar och åter kuddar. I sammet såklart.

MX8A7332

Att jobba vid lokstallarna är mer än perfekt eftersom barnen kan sysselsätta sig i timmar vid skateparken som ligger över gårdsplanen. Och när de vilade sig från modighetsmärken och andra skador så har det funnits tusen saker att hjälpa till med. Här sprayar Viggo S-krokar med kopparfärg.

MX8A7497

Jobb med skatepark. Kan inte tänka mig så mycket bättre faktiskt.

MX8A7334

Den här lilla Leo är grym på sin BMX och åker konstant från morgon till kväll. Tydligen gör vantarna något extra bra med själva åkningen.

MX8A7340

Pizzalunch.

MX8A7357

Men att äta på en tom jättescen gör även pizzan lite magisk.

MX8A7373

Jag framkallade en massa foton från 101:an och fick hjälp att fästa upp dem. Jag kan tipsa om Crimson om du vill framkalla snabbt, bra kvalité och bra priser. Enkelt är det också.

MX8A7390

Jag har nog aldrig letat runt så mycket som nu. Det känns som om lokstallarna aldrig tar slut eftersom man har ingen aning om var dörrar leder.

MX8A7391

Allt är ju dessutom magiskt vackert trots att man får kisa i mörkret och lysa med ficklampa för att vara säker på var man går eller står.

MX8A7411

Det finns ett torn som inte har några golv kvar. Bara en trapp där man kan kolla ut från andra våningen. Någon sade att det fanns planer för detta torn. Snälla, snälla gör alla planer sanna.

MX8A7437

Mycket fika blev det. Och ingen ville vara med på bild.

MX8A7441

Vi köpte tavlor till cafée från GranitDu vet sådana där 50-talsaktiga.

MX8A7451

Skåpet har äntligen fått den plats det förtjänar. Kan inte fatta att detta stod gömt, glömt och jättesmutsigt. Med färdiga nummer och allt.

MX8A7458

När det gällde själva caféet så tänkte jag mer på en kiosk eller food truck. Eftersom boken om Strömma är den mest inspirerande jag vet just nu fick en av böckerna agera öppen inspiration, så att ingen ska gå miste.

MX8A7470

Eftersom det var högst förbjudet att spika i dessa väggar fick vi lösa det på annat sätt. Ett gammalt skärp kapades och fick agera hängare till kopparrör och S-krokarna.

MX8A7480

Tavelväggen påbörjades. Och gjordes klar.

MX8A7491

Nomi efter en lördag i skateparken.

MX8A7502

Älskar att tågen susar förbi där i bakgrunden.

MX8A7553

Söndagmorgon och inte världens nyttigaste frukost…

MX8A7562

Viggo har drabbats av stress. Han har påbörjat sin Halloweenkostym och frågar sig, hur ska jag hinna? Det är ju inte långt kvar… I alla fall så hade han kokat sitt eget lim på lördagskvällen som svalnat under natten. Det och badboll fick följa med.

MX8A7567

Papier mache som ska bli ett körsbär. Ett ruttet. Som ska sitta på huvudet. Själv ska han vara en muffins. Sedan ska armen visst bli en mask som slingrar sig ur den ruttna muffinsen. Eller om det var från körsbäret? Läskigt värre. Om han nu hinner klart så.

MX8A7586

Wille kom förbi och självklart är det ju drömmen att få provsitta moppen. För att inte tala om att hänga med just stora kompisar, DET är drömmen.

MX8A7572

Söndagslunch hemma hos min mamma och pappa. Abborre-filéer med kantareller. Hur lyxigt?

MX8A7724

En alldeles vanlig söndag på Perrongen är det också dags för Tedans med The Bandwagon. 

MX8A7739

Lindy hop alltså. Förstå att jobba vägg i vägg med detta. Det är ju nästintill så man tror att det är på låtsats. För härlighetens skull.

MX8A7914

Hittade en Hortensiabuske…

MX8A7917

…i en ödeträdgård.

MX8A7966

Jasmine  fick börja att teckna på griffeltavlorna.

MX8A8015

Först ett par snabba skisser. Så himla bra!

MX8A7979

Världens finaste tavlor!

MX8A8004

I det här hörnet av Perrongen lyser alltid kvällssolen. Bästa fikaplatsen.

MX8A8024-2

En låtsatsvägg som också är en anslagstavla.

MX8A8030

Ja, jag har ju redan sagt att jag är kär i mitt jobb. Världens roligaste.

8 Comments

Leave a Reply