AT WORK

at work

MX8A6974

Det allra bästa med att jobba på frilans är kanske att man liksom aldrig vet riktigt i förväg hur månader kommer att te sig. Ganska så ofta så blir jag kontaktad med ganska kort varsel och om man lyckas få ihop det med annat man har i planerna för stunden är det nog lite av tjusningen med det hela. Det tråkiga är ju när man helt enkelt måste säga nej och det extra fina är ju när man lyckas göra lite luft och bara kan hoppa rakt in i ett nytt spännande projekt. Exakt på det viset var det denna gång. Vi är anlitade på uppdrag inom Katrineholms kommun att inreda kaféet i Ungkulturhuset Perrongen. Det var stället jag skrev om förra veckan, fast då höll vi till i de inte iordningsställda lokalerna. Ett projekt som verkligen känns varmt i hjärtat. Kul att jobba på hemmaplan, i sagolika lokaler, bland härliga människor och framför allt för kidsen häromkring. Och hänga här brukar kunna vara lite så här eller så här. Kreativt till tusen.

MX8A6975

Just nu jobbar vi efter en strategi som vi är väldigt förtjusta i. Att gräva lite där vi står och ta till vara på sådant som redan finns i huset eller som är tillverkat sedan långt tillbaka. Att göra remake på det som går, att damma av det som fallit i glömska och att handla nytt fast gammalt, med andra ord nästan uteslutande vintage. Trots att tiden är minimal om man jämför vad den brukar vara vid liknande projekt har vi inga problem att ställa om och kläcka ideér, mer högt än lågt. Jag gillar att se det på det viset, sedan får man se vad pengar och tid räcker till. Jag är väldigt dålig att ”hänga” på Pinterest för egen del men när det gäller inspiration för kommande projekt är det bra. Ofta är vi tvungna att hålla våra boards hemliga, så det finns liksom en del bakom skalet här, men just den vi jobbar utefter nu till en del, har vi öppen, och den hittar du här.

MX8A6999

När man letar på loppis och antikaffärer vet man aldrig i förväg vad som kommer i ens väg. Kristo har letat urgammal symaskin som man slipper trampa igång, och vips så stod en där.

MX8A7006

Med världens finaste låda till. Tydligen har han lite syprojekt i bakhuvudet…

Leave a Reply