BOOKS & MAGAZINE

pretty please

MX8A6742

Idag kom ett så himla fint paket med Posten. Nomi fick hjälpa mig att öppna.

MX8A6749

Åhh! Det var ju Madeleine´s,  som håller i sötaste bloggen Bonjour Vintagealldeles nya bok Pretty PleaseBoken har redan, några dagar efter att den släppts sålt slut på både Bokus och Adlibris. Så grymt kul och supervärd att vänta på!

MX8A6766

Som en liten inspirationsskatt i sig. För fika alla dar och sådana där guldkantsrecept och tips som gör varje dag lite extra kalasig.

MX8A6772

Allt är vackert, genomtänkt och framför allt genomförbart. Det är ju inte jättesällan som man redan efter att ha läst receptet får kalla fötter inför inköpsrundan, hur ska det gå att hitta ditten och datten. Och om man nu lägger manken till att hitta alla de exotiska ingredienserna så kan man liksom ge sig tusan på att det brister någon annanstans. Så är inte Pretty Please, precis tvärtom skulle jag vilja säga. Smarta genvägar där det går och med fokus på att allt ska vara härligt istället.

MX8A6782

Som den här hallonglassen till exempel. Hur fint som helst men inte komplicerad.

MX8A6797

Nu för tiden känns det som många böcker lägger fokus mer på att gå över ån efter vatten. Som om man glömmer själva fokuset på vad det nu var man ville uppnå. Den mysiga fikastunden, det festliga kalaset, den långa middagen med samtalen försvinner i stress och galenskap om avancerade bakverk och krångliga recept, som ofta stressar de flesta. Jag älskar att Pretty please är raka motsatsen, allt ljus på myset och sedan kommer allt det andra lite automatiskt.

MX8A6830

Hela boken känns väldigt mycket Madeleine. Hennes värld är liksom lite extra vacker precis som boken. Förutom bloggen så hittar du också henne här på instagram. All bokens bilder, text, styling och recept, allt ligger denna kreativa tjej bakom. Grattis Madeleine, vilken drömbok!

Leave a Reply