TIP ABOUT GIFTS

frankie daily journal 2017

MX8A6085

Det är få saker i affären som har en sådan given plats som Frankie Daily Journal Vi har ju sällan saker för beställning en månad i förväg men när det gäller denna så finns det liksom inget annat sätt, hela världen väntar ju. Ja, nu tog jag kanske i men jisses vad det har susat kalendrar till när och fjärran under årens lopp. Och ändå, trots de alla, så är det så många som blivit utan. När den är slut är den ju liksom helt slut. Fast det är nog lite det som är det fina. Att det inte finns miljarders av dem.

MX8A6089

Och vad är det som är så fasligt speciellt då kanske man funderar över. Kalender som kalender kanske någon tycker. Men då tänker jag precis tvärtom, det skiljer sig alldeles fasligt åt. Känslan jag har när jag använder min Frankie är att varje dag faktiskt är speciell. En ny sida, en blankt blad, ett nytt äventyr. Precis så är det ju, vilken kalender du nu må äga men just denna kalender påminner i alla fall mig om att det är precis så. Vi har sagt förut att varje uppslag är som en liten skatt i sig. Det finns liksom en tanke bakom. Inte bara 1,2,3,4 och så vidare, hela året igenom. Utan ett litet stanna upp vid varje uppslag. Sedan att jag dessutom tycker att det mjuka pappret är perfekt att skriva på, att det är extra lyxigt med en inbunden och att färgerna alltid är perfekta är ju liksom bara extra. Låt oss kolla lite på hur den kan se ut.

MX8A6090

Alltid överskådligt och tydligt.

MX8A6093

Födelsedagslistor och vänner-lista.

MX8A6098

Små överraskningar att riva ut eller att klistra någon annanstans.

MX8A6102

Den hemligaste av gömmen allra längst bak, många fina och alldeles olika under åren.

MX8A6107

Många använder sin Frankie som dagbok. För att klottra ner det man vill spara på när man lägger huvudet på kudden. För visst är det väl så man vill minnas. Inte hela långa dagen med precis allt som kom i ens väg. En hel del kan man ju likväl passa på att rensa undan i drömmarna, när man nu ändå håller på. Men de där få meningarna som satte tonen på hela ens dag, just de vill jag spara på.

MX8A6120

Jag önskar att jag kunde skryta med att mina var fyllda precis så. Nu är dem inte det men jag tror faktiskt att 2017 blir det.

MX8A6128

Daily Journal 2017 är hallonrosa och dimper ner hos oss i oktober. Som alla andra år finns den alltså redan nu som förbeställning här.  Och såklart finns också väggkalendern Frankie Calendar  precis detsamma. Denna väggkalender är ju ett stycke för sig, 12 urvackra illustrationer som bara är att rama in när året lider mot sitt slut eller för all del redan vid månadsskiftet. Behöver jag skriva att det här är alltid världens bästa present. Nu skrev jag inte julklapp för där är jag inte än på långa vägar men i alla fall. Julklapp går också bra…

 

2 Comments

Leave a Reply