DAILY LIFE

varberg KUSTLIV 2016

MX8A8235

Igår for jag och Linn till Varberg. Redan i Göteborg hängde regnet i luften och vi tänkte att det var allt lite synd om dagen skulle regna bort. Men ju längre vi kom på strandpromenaden utmed Varbergskusten så blev regndropparna allt glesare och solen värmde i takt med att vi närmade oss Kärleksparken. Vi var inbjudna till Kustliv 2016 och ni som följt mig vet att jag varit där ett par år tidigare och nu faktiskt får lov att räknas till en av de allra finaste sommartraditionerna. Som en liten mjuk sommarspark fylld av all världens energi, som om det är nu den börjar, sommaren… Nu kanske någon tänker hur mycket bra och ren och skär kärlek kan någon ösa över någon som stavas Kristin och staden hon bor i. Och då säger jag bara jättejättemycket! Kristin´s Kustliv för att visa upp staden hon lever och verkar i är som en dröm i sig. Från början till slut. Platserna hon visar, sakerna vi vi gör och människorna vi får möjligheten att träffa. Det är så galet fint alltsammans och ger så mycket energi att det räcker och bli över för lång tid framåt. Om vi låtsats att Kustliv i Varberg, var som Liseberg eller något, så skulle jag ge det tio plus av tio möjliga och skulle ranka det till Sveriges allra härligaste sommaräventyr.

MX8A8240

Vid strandpromenaden låg en trasmatta som ledde rakt ner i den lilla björkskogen.

MX8A8326

Och minsann stod inte en liten söt yoga och juicevagn uppställd precis där..

MX8A8245

..och bland vimplar, mattor, ritabord, hängmattor och gitarrer hittade vi alla fina som vi skulle få äran att hänga med under ett dygn, Kristin, Lina, Johanna, Daniella, Carolina, Linn.

MX8A8246

Vi startade upp med ett långt yogapass tillsammans med Anna som annars undervisar på Asia Spa.

MX8A8254

Och sedan minsann ett dopp i iskalla havet på damernas. Daniella och Johanna såhär efteråt.

MX8A8257

Tillbaka genom den lilla skogen och Kärleksparken. Där väntade Malin som driver den här lilla hemliga oasen, Juice o YogaEtt utomhuskafé bland fågelsång och solstrålar och hängmattor under trädens skugga. Med yogapass direkt i gräset. Att yoga så är banne mig en ynnest. Och lite extra här med havsdoft och ett bruset från havet om lyssnar noga. För sommarens öppettider och schema är det alldeles perfekt att följa @juiceoyoga på instagram.

MX8A8267

Jag trodde i min enfald att jag redan druckit de godaste juicerna och smoothisarna. Men alltså. NU har jag det. Kära nån, så galet goda så jag aldrig varit med om maken. Med namn som Solljus och Sjöbris. Som om det inte var nog så serverades vi smörgåsar och bullar, som bara dem är värda Varbergsresan, direkt levererade från Kustbageriet. 

MX8A8269

Och sedan blev det som julafton, mitt i juni månad. Carolina hjälpte Kristin.

MX8A8284

Det finns goodiebags och så finns det goodiebags. Det här är nog den allra finaste någonsin. Presenter som kommer direkt från hjärtat och personligt valt till en och var. Och när någon med stolthet berättar om varenda gåva som kära Varbergsföretag  står bakom. Då är det med stor tacksamhet man tar emot något så fint. Och supersnällt.

MX8A8309

Se bara. Jag blir nästan avundsjuk på mig själv.  Låga gummistövlar från StenkPerfekt färgmatchade till var och en av oss. Det kändes som om att dra på sig ett par strumpor och så snygga med så risken är stor att jag kommer önska regn hela sommaren. Annars har jag dem i solsken. Ett ljuvligt hantverk i form av ett armband från For Good LuckEn nyhet från Lilla Bruket broccoliserum som jag ska prova alldeles strax. En av de snyggaste magasin jag sett, Nordic Surfers Mag

MX8A8319

Och sist men absolut inte minst, boken Strömma-What´s your storyni vet den med Kristin´s fantastiska bilder, som jag skrev om här och som Linn bläddrar i här.MX8A8320

Vi lämnade Kärleksparken ..

MX8A8331

..och begav oss utmed havet. Jag frågade ut Linn som driver Sunshine Stories på Sri Lanka om hela den där solskenshistorien. Gudars skymning vilken tjej och vilken makalös grej. Sunshine Stories besökte Kristin och hennes familj i början av  året och redan då var jag matt av hela härligheten. Och efter att ha pratat med Linn så vill jag inget hellre än att ta pick och pack och alla jag känner och fara dit.

MX8A8329

Vi sade hej till söta Miranda!

MX8A8339

Och hamnade tillsist på Surfers Varberg för det roligaste äventyret på vågorna. Nu blev det kanske inte så jätteäventyrligt i själva verket för hon som inte kom upp på själva vågen. Men åhh jag fattar verkligen känslan. Och vill också. Någon gång ska det gå och man blev ju pepp av alla andra surfbrudar… Kolla surfigt inlägg hos Krickelin.

MX8A8346

Saltstänk och solnedgång i ryggen. Och världens finaste sällskap.

MX8A8362

Och ända sedan förra sommaren har jag drömt mig tillbaka till John´s Place Denna fantastiska restaurang utmed stranden som drivs av en de härligaste kvinnor jag mött.

MX8A8366

Jag fullkomligt avgudar maten här. Jag valde en veggie-rätt och jag måste nog utnämna John´s till den bästa vegomaten i Sverige trots att de inte är en specialiserad vegetariskt restaurang.

MX8A8357

De andra åt lamm och det var tydligen det allra bästa genom tiderna.

MX8A8376

Kanske undrade de andra gästerna vad vi egentligen sysslade med. Men vi bjussar på det.

MX8A8380

Vi valde alla efterrätter man kunde få.

MX8A8396

Alltså. Jag vet. Men man kan bara ösa kärlek över allt detta. Det kom dessutom en morgondag…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *