OUR WEEKEND DIARY

magisk lördag

MX8A8485Vissa ställen är ju liksom härligare än andra att hänga på . Förra helgen var jag lite som uppslukad av det mesta. Människorna, huset och en röra utan slut. Vare sig i den kreativa biten och i instrument, förstärkare, mikrofoner och allt jag inte har den blekaste aning om vad det är eller heter.  Och inte minst musiken, det var som att befinna sig i något väldigt mjukt under hela lördagen. Det var länge sedan jag kände mig så lugn trots att jag egentligen var meganervös för den tekniska biten. Ännu en gång slås jag över vad musik kan göra med en. Det är som om det påverkar hela ens väsen. Jag har aldrig tidigare hängt på en inspelningsplats men såhär i efterhand skulle jag inte ha något emot att göra det lite var dag sådär. Christian Kjellvander spelar just nu in höstens kommande skiva och vi filmade själva promon. Själva filmningen var en nervig historia, men med fantastisk musik och Kristos stöd så visade det sig vara bland det roligaste jag gjort.

MX8A8429Christian har en egen studio. I en gammal kyrka. Bland skog och ängar. MX8A8452Bara en sådan sak. Tänker att det inte hör till vanligheterna precis. IMG_0845Liv skulle vara med i filmen. Och nu är ju hon bara tretton men fick lov att spela några år äldre. Och på med höga klackar för första gången, på en grusplan. ”..men det är bara att gå Liv…”

IMG_0849Till råga på allt skulle hon leda den vackra men lite lagom kaxiga Googles, helst som hon inte gjort annat.

IMG_0832Jag är jättefeg för hästar. Men såhär bakom kameran kan man ju vara så lagom modig.

IMG_0888Liv var i alla fall stentuff och efter några promenader fram och tillbaka var det som om hon inte gjort annat. Snyggt coachad av Karla-Therese, Nomi och Annika.

IMG_0857Och Pelle och Ruben som spelar ihop med Christian på kommande skiva.

IMG_0862

IMG_0908 Och här var det kört. Bägge tjejerna ska ställas i kö för nybörjarkurs på ridskolan.

MX8A8308 Jag lovade att inte dra ut en endast liten sladd. Annars så var vi mest bara med. Lyssnade och filmade och igen och igen.

MX8A8373 MX8A8378 Det är svårt att förstå hur mycket jobb som ligger bakom. År innan själva inspelningsveckorna och tid efter.

MX8A8384 MX8A8390 MX8A8404 MX8A8409 MX8A8293 MX8A8456 Nomi och Scout. Och kortspel med salta pinnar. Nu hör ni inte trummorna. Men jag lovar att det var magiskt.

MX8A8588MX8A8474  IMG_1061MX8A8526 MX8A8534 IMG_0967Tack för att jag har Kristo som kan lära sig allt man frågar efter.

IMG_1037Det här huset är något av de mest fantastiska jag satt min fot i.

IMG_0993 Såklart byter det skepnad efter det att inspelningsdagarna är över.

MX8A8629 Tänker att det är viktigheter som delas.

MX8A8656 Belöningen för dagens filmuppdrag. Världens lycka.

MX8A8667 MX8A8704      Så himla fin dag. Känner mig lyckligt lottad.

12 Comments

 • sandra

  Det ser verkligen helt magiskt ut. Ska bli så spännande att se resultatet för bara på dom här bilderna så blir jag helt lyrisk

 • Maren Ingeborg Gråblomst

  Å, så herlig! Så fantastiske bilder fra studio (det var et veldig flott sted!), og jeg blir jo helt i lykka når du deler saker som har med musikk og gjøre. Å være i studio er magisk og kan ikke forklares før man har opplevd det selv. Og morsomt at du gjør slike type oppdrag, gleder meg til å se resultatet!

 • strenghielm

  Men wow Sofia, Christian Kjellvander är en av mina husgudar här hemma! Det här vill jag höra mer om, stor kram Mari

 • Fridasfina

  Ahh! Men vad KUL Sofia! Hälsa till K-Therese och Christian från mig! Ni får komma och hälsa på oss i Roslagen nån gång tycker jag! Roadtrip! 🙂 Kram / Frida

  • mokkasin

   Superkul! Och vi kommer! Nu har jag även träffat Eva och Mikko, superrara! Kramar och lycka till på Haga : )

 • helena

  oj, oj det här kan ju bara bli fantastiskt! Så spännande med film…! För min egen, snart tolvåriga dotters räkning måste jag också fråga om de supersnygga jeansen som Liv bär, kan man köpa dem någonstans? Hon skulle älska dem!/helena

  • mokkasin

   Hej Helena! Dessa jeans köpte vi nyligen på rea på HM för 50 spänn.. Liv har dock ett par andra flare från Dr Denim som också är supersnygga. Hon är ganska lång, nästan 170 och då funkar de bra. Lycka till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *