OUR WEEKEND DIARY

our weekend diary

MX8A5630-3

Alla borde ha lyckan att börja fredag morgon med en yogaklass. På vardagsrumsgolvet. Ledda av superduktiga Pernilla är vi ett gäng som startar fredagen just här. Vi kallar det Mokkasinyoga bara för sakens skull. Så efter lite rens av växter och sådant är det yogamattor istället. Inser att det låter i lyxigaste laget men så har vi det faktiskt och lyllo oss. Verkligen. Sedan går liksom resten av fredagen som en dans. En fin en.

MX8A5730-2 På eftermiddagen är det ju som alltid trummor, innebandy och fiol. Nomi och jag passade på att handla lite presenter under tiden. Och en hel massa låtsatsblomster.

MX8A5752

Bekymrad.

MX8A5779-2 Så därför bestämde vi oss för att äta upp två påsar Kinapuffar, allt medans vi slog in två precis likadana presenter. Två påsar är ganska många puffar men i bekymmer är allt tillåtet.

MX8A5791-2

Fina formar från Rusta.

MX8A5831-2

När vi kommit igenom alla Kinapuffarna var vi nästan klara och lade i lite loppisblommor för sakens skull.

MX8A5911

På lördagsmorgonen hoppade vi inte ur våra pyamasar innan vi fixade morgonbröd.

MX8A5923

Vi spanade in ett hus vi är nyfikna på. Källaren såg inte alls så särskilt bebodd ut tyckte Nomi, å andra sidan kanske man inte kan vänta sig mer av en källare.

MX8A5928

Å andra sidan undrar man ju över vad som ryms under själva taket. Vi kan inte riktigt släppa att det ser ut som ett typiskt Parishus och sedan fick vi kalla kårar. Tänk om man river bara för att det är tjusigt. Så vi bestämde oss för att vi kommer hålla det hela lite för oss själva.

MX8A5938 En sak som är väldigt fin med att bo nära min mamma och pappa är att de kvistar över sådär då och då och plötsligt. Så blev det ju inte på samma vis när vi bodde i Stockholm. Min pappa tar oftast en cykeltur och säger hej och då passar vi alltid på att dricka en kopp kaffe och småprata. Jag slänger mig alltid med lite gammaldags uttryck som kaffetår och så, bara för det hela känns sådär som man gjorde så mycket oftare förr i tiden. En enkel kaffeslurk på glasverandan liksom, vid elvasnåret. Eller på fredagen, en kaffe med dopp… Här pratar vi om viktiga saker, livet vet du.

MX8A5959 Kristo har börjat teckna igen, som sagt. Min pappa är också begåvad med pennan och börjar så sakteligen ta upp det hela igen. Kanske för att hans dotter överöser honom med sådant som kan vara bra att ha när det kommer till det hela. Här visar Kristo sin nya stålpenna.MX8A5984

Och tuschandets konst.

MX8A5987

Några supertuschpennor har inhandlats och de är tydligen åt det magiska hållet.

MX8A5991

Delat intresse absolut. Kommer ni ihåg den här tavlan som pappa målade när han var sexton? Min favorit for ever.

MX8A6019

Lördagen ägnade jag åt ett hysteriskt redigerande av bilder. Nämligen en hel Thailandsresa. Så alltmedan alla andra sysselsatte sig med de mest förvånande saker var jag helt uppslukad i bilder.

MX8A6033

Kristo har numera börjat grovmala helt kött i vår Ankarsrum. Och tydligen blir det hamburgare från en annan planet. I alla fall om man får tro honom själv, Charlie, Viggo och William. De andra två var redan hos övernattning.

MX8A6077 Påtal om sova över. De här två sov hos Ellen och jag kikade in över deras egna söndagsfrukost för att lämna en nyckel. Charlie sov hos Wille. Och Viggo hade sin kompis David hos oss. Sådärja, en helt normal lördagsnatt…

MX8A6092

Idag var det vårigt som tusan. Kristo och min pappa var ute vid Norrdal för att fixa dit ett ekolod på båten. Min pappa älskar fiske och vi tyckte att ett ekolod kanske skulle vara en smart julklapp…

MX8A6099

Klev runt en hel massa ute på ängarna och funderade rätt mycket över själva våren. Det är ju rätt märkligt precis innan allt börjar. Är tacksam över årstiderna. Tror att de gör något med oss.

MX8A6112

Ekolod ja. Vi får se vem som kommer gilla det mest…

MX8A6120

På hemvägen for jag förbi Djulö skola där man samlats i solen. Ännu så länge står skolan kvar men det skär i hjärtat att veta att den snart inte gör det.

MX8A6134

Söndagsfika istället för Matkollektiv.

MX8A6159

Linn och Isa hade bakat som bästa kafferepet.

MX8A6171

Mysigt!

MX8A6183

Allt fika på Charlie. Jatack gärna.

MX8A6190

Sådär under tiden bestämdes det att vi faktiskt hade kattkalas! Fint kalas för en söt Doris.

MX8A6201

Fröken Sarah lär ut allt hon kan om grundvatten.

MX8A6214

Helgen började lite såsom den slutade. Om än bekymmer var lite mer åt det sura hållet. Med lasersvärden i högsta hugg. Fast alltsammans mjuknade på kvällskvisten. Lite som verkliga livet och lite såsom en helt vanlig helg. Lite upp och lite ner men när allt kommer omkring ganska så mjuk ändå.

5 Comments

 • Nanna

  Ibland kollar jag på din blogg. Man skulle möjligen kunna säga att jag följer bloggen….med typ en titt i månaden. Jag gillar dina texter och foton. Jag blir fascinerad av er inredning och ert konstnärliga liv. Jag är inte själv så intresserad av inredning men väl av att rita och måla. Min man är väldigt Mio-katalogs-aktig och återhållsamt sval i sin inredningsstil. Och han får bestämma sånt här hemma. Helt okej för mig.

  På barnens rum bestämmer dom själva. Vi har fem barn.

  Varför skriver jag detta till dig?

  Jag skriver för vår äldsta son, snart femton år är ett sant pyssel-barn som målar och ritar och han handlar oändliga mängder tavlor och krimskrams på loppisar. Nu senast köpte han en väldig, mjuk och brun plysch fåtölj med fransar! Och jag tänker att sonen kommer att ha ett sånt blommigt och vilt och härligt kreativt hem som ert i framtiden. Och jag läser bloggen och tänker att där finns plats för alla sorter och fast min man nästan dör lite när han kollar in i sonens rum så har både mannen och sonen rätt att ha SIN stil.

  Ha en fin vecka och tack för att ni finns!

 • Linda

  Älskar känslan i dina bilder, både bekymmer och glädje. Bilden på Kristo och dina pappa som skrattar vid teckningsbordet utstrålar sådan glädje att det går genom skärmen och påverkar min dag på det allra bästa sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *