BLOGLOVE,  FOR THE MONDAY COFFEE,  INSPIRATION - DAILY LIFE

for the monday coffee

Felt-Flower-Crown-18-of-580330

Veckans påskigaste.

Själva pyntet till påska är inte riktigt min grej. Däremot tänker jag att en vårkrans är fint. Snittblommor i all ära men säg den krans som inte håller längre än tal långfredagen då. Jag önskar hellre att den håller minst till midsommar och helst föreviga. Kanske kan det vara lite av en påbyggnadskrans som liksom börjar lite sparsmakat till påsk och sedan blir megablomstrig när sommaren kommer… Plastblommor från loppis har jag, men allra helst skulle jag vilja göra egna i filt eller papper.

grand_hotel_milk_04-2

Veckans barninspo

I senaste Milk Magazine susar ännu en gång svenska Hotel Örnsköld förbi. Förstår man ju med den där tapetfrossan och allt från mina drömmars vikvägg till möbler från absolut en annan värld. Hur som helst så är jag väldigt förtjust i när det är mer maxat än mixat. Tänker att Nomi är min egen hemmainspo här, inget är fel i mixarvärlden. Tror att man verkligen gör de små en tjänst om de får hållas bäst de vill när det kommer till klädbiten.

 

IMG_0304-2

Veckans tapetkollektion

Sandbergs är verkligen att räkna med i tapetSverige och i resten av världen. På senaste tiden har de gjort den ena supertjusiga tapeten efter den andra. Och den allra senaste Florica Sandbergica är inget undantag. Att företaget ligger stor vikt och erbjuder fiffig hjälp för att hitta sin stil gillar jag mycket. De har dessutom de allra finaste inbjudningar på härliga tillställningar som jag aldrig lyckas komma på för att det ligger för långt ifrån mig. Drömma-Lotta däremot, hon bor lyckligtvis alldeles bakom hörnet, kolla bara in senaste Sandbergs-frukosten! 

imagefr

Veckans frukost

Tveklöst Frukostfolkets  Malmöfrukost tillsammans med Organic Makers Johanna Bradford och Hanna Stefansson drar på frukostturné för utsålda hus och jag är nyfiken på alla bilder som kommer hamna på deras bloggar inom den närmaste dagen.

21032016-VARVET-219-ELAINE-EKSVARD

Veckans viktigaste

Livet är verkligen inte bara vackert, aldrig någonsin är det så. Så är även inte ett måndagssvep till kaffet. Elaine Eksvärd släppte i veckan den självbiografiska boken Medan han lever. Förra veckans Värvet  med Elaine som gäst, är  bland de allra viktigaste som sänts någonsin.

”Sexuella övergrepp lämnar spår i kropp och själ, men alldeles för få barn får det stöd som de behöver och har rätt till. Barn som utsätts behöver bli sedda och få sin berättelse giltiggjord. De behöver vuxna som tar dem på allvar och ger dem skydd. Inte insatser som skrapar på ytan. Elaine, genom din berättelse ger du ljus åt mörkertalet och en röst till alla dem som ingen röst har. Du ger hopp till barn och ungdomar som utsatts och utsätts just nu, hopp om att det går att resa sig. Med din berättelse sätter du barnen först och visar vägen för alla de vuxna som kan och vill göra skillnad.”
UR BOKENS FÖRORD AV MARIA SCHILLACI, PSYKOLOG PÅ RÄDDA BARNEN

Leave a Reply