KIDS,  OUR WEEKEND DIARY

our weekend diary

MX8A2572

Ännu ett bevis på att allt är inte exakt vad man ser. Men i alla fall. Nomi tycker absolut att Mrs Mighetto´s Lola, från deras nya supervackra limiterade kollektion, borde hetat Nomi. Det var något med likheten och håret. Vad tycks annars om vårt harmoniska sovrum? Med tapetlämningar från ett tidigare jobb för Mr Perswall och pudermålar för Mrs MighettoSamt evighetshögar av rentvättat och jordens röra. Men det finns värre saker.

MX8A2644

Och faktiskt, kors i taket, lyckades jag få ner resten av julstjärnorna. Detta var nog rekord. Och de kom även ända till vinden. Lagom till påska.

MX8A2653

Och om ni nu bortser från världens mest ledsna växt så gillar vi nya kollektionen från Bobo Choses väldigt mycket.

MX8A2655

Ett loppisfynd som jag nog har en plan med. En bra.

MX8A2700

Earth hour. Här är det ingen halvmesyr. Telefonförbud och absolut inte TV. Allt sådant räknas som fusk. Jag tyckte vi skulle köra Svarta Madame men då skrek alla hysterisk så vi enades om Sanning eller Konsekvens…

MX8A2715

Våra helgfrukostar är numera en salig röra. En tonåring som vägrar gå upp, helst också en sovkompis som vägrar lika mycket. Någon som tycker sig vara hungrig en helt annan tid än den andra. Någon som hellre går och äter samtidigt som man tittar på blomster. Och så håller det på.

MX8A2744

På söndagen lämnade vi kvar sju barn i huset, for ett par mil genom skogen, bjöd in oss själva på fint förmiddagskaffe som vi längtat extra mycket efter. Jag älskar när man bara kan ringa på vägen och säga att man kommer över. Inget planerande och uppstyrande utan bara, funkar det så funkar det. Och det gäller liksom åt både hållen, så nu vet ni det. Älskar oväntat besök.

Och det här hemmet. Alltså. Kan nog inte bli härligare än såhär. På allt liksom. Allra mest för Karla-Therese och Christian och barnen som bor där såklart, men resten är också helt ljuvligt.

MX8A2755

Jag hade också en uppgift att hitta ett träd. Man vet liksom aldrig när man behöver ett.

MX8A2773

Och sedan har min man blivit sportig och skulle köpa ett par skor. Men det blev inga alls fast jag köpte en kratta. Mitt strå till stacken för alla löv vi lämnade när snön kom.

MX8A2791

När vi väl kom hem var det vissa som hade lagt beslag på Linn´s jobbdator.

MX8A2809

Andra spelade in en film. En skräckfilm var det tydligen, de verkade rätt skärrade själva och började svamla om någon kyrkogård. Ellen till höger, skulle föreställa spöke och hade tråcklat sig i den mest spöklika klänningen de kunde hitta, min julklänning från -80. Där ser man.

MX8A2845

Spagettimiddag klockan tre.

MX8A2870

Sedan tog jag med mig Nomi och Svea till Paris. Eller såklart inte men vi tyckte att vi behövde en historia i bakfickan när vi ändå skulle plåta lite kläder. Tjejerna var fruktansvärt sugna på Eiffeltornet men tyckte att Paris blivit så blekt och tråkigt. För att råda bot på eländet köpte vi med oss lite färdkost i form av pastelliga tefat.

MX8A2891

Det hela spårade ut nästan direkt när Nomi absolut inte ville vara kvar på marken. Hon påstod att hon såg Eiffeltornet bättre ifrån taket. Paljetterna åkte av trots att vindarna var isiga. Hon försökte nog mest vara tuff.

MX8A2955

Sedan gick vi bakom hörnet och glömde bort allt vad Paris hette. Vi visste ju att det vackraste stället i Katrineholm hade brunnit men vi var nog inte helt beredda på att det skulle se ut såhär. Och vi mindes när vi åt prinsesstårta precis här . Nomi sade att det ser ut precis som det gör i Syrien och efter det hade vi lite svårt att koncentrera oss på vad vi verkligen skulle göra.

MX8A2972

Vi var tvungna att fundera väldigt länge tills vi enades om att vi i alla fall hade de bästa minnena och att alla skulle få finnas kvar precis som de var. Att prinsesstårtedagen skulle vara den vi sparade i hjärtat för alltid. Sedan tänkte Nomi på Djulö Skola och sade att det kommer bli exakt såhär fast inte exakt lika stora högar. Precis som om kriget dragit fram fast det inte ens är i närheten.

MX8A3140

Det här två små kusinerna är mina allra bästa små modeller. Så tappra och så coola.

MX8A2992

Och så mycket skinn på näsan så att jag är övertygad om att de kommer ta världen med storm. Eller de har redan börjat.

 

9 Comments

 • Maren Ingeborg Gråblomst

  Hei, og så flotte bilder fra helgen! Jeg håper du skal vise oss hva du skal gjøre med loppisfunnet ditt, jeg ble veldig nysgjerrig. OG jeg fikk veldig lyst til å se mer fra det huset dere var på formiddagskaffe i… Og jeg ser allerede frem til for the monday coffee i morgen. Ønsker deg en fin uke!

  • mokkasin

   Vad roligt att du längtar till mina inlägg! Det får mig att vilja fortsätta blogga, tusen tack! Kram Sofia

 • Anna Elisa

  Hej!
  Blir alltid inspirerad av dina inlägg. Det här var särdeles fint! Dina bilder inspirerar mig. Tycker du balanserar fint mellan det personliga och det privata.

  • mokkasin

   Åh tack vilken fin hälsning! Det är ju min förhoppning att det ska kännas just så! Glad påsk och kram!

 • Karolina Lann Vallin

  Så vackra bilder! Jag måste bara fråga; rosetten Nomi har i håret, har ni knutit den själva eller finns den att köpa? Helt underbar.
  Hälsningar Karolina

  • mokkasin

   Tack Karolina! Vi har faktiskt haft den på Mokkasin.com men den är slut nu. Ska se om vi kan få in dem igen, de är faktiskt helt ljuvliga. Du vet ett diadem med tunn ståltråd i så man kan forma dem. Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *