BLOGLOVE,  FOR THE MONDAY COFFEE

for the monday coffee

1009887_10153563016009818_1460123053682295826_n-1200

I vår sätter Operan upp Alice i underlandet. Redan här vid tjuvtitten längtar vi. Premiär 6 maj.

Extra tips om Operan är att gå på deras öppna repetitioner. Det är gratis, förmodligen kö men alldeles superspännande. Nomi och jag såg en öppen repetition av Svansjön.

untitled.pngny900

En av de allra roligaste och mest annorlunda föreställningar vi tagit våra barn på, var på Barnens Underjordiska Scen. Det slår mig nu att jag nog aldrig postade en drös med bilder från denna föreställning, ska leta minsann. I ett par timmar var vi som i en helt annan värld och det väldigt fina med BUS är att man liksom är en del av hela alltet. Redan på trottoaren på Bondegatan tror du att du drömmer lite när det dyker upp figurer från ingenstans och plötsligt känns allt det där drömmina alldeles på riktigt.

I vår är det dags för Den lille prinsen på BUS

”Våren 2016 förvandlas BUS underjordiska rum och vindlingar till ett eget litet universum fyllt med sand och funderingar. Vi bjuder in till ”det vackraste och sorgligaste landskapet i världen”.En ensam pilot har tvingats nödlanda i öknen eftersom något gått sönder i hans motor. Då dyker han upp, den lille prinsen från planet B612 med alla sina frågor och funderingar. Kom och träffa den utbrända lykttändaren, den olycklige drinkaren, en envåldshärskande kung och ta hand om den vackraste av blommor.I vårt underjordiska universum får både de små och stora frågorna plats och medan sanden rinner mellan tårna kanske vi kan påminna oss själva om vad som är viktigt här i livet.”

wow.logotyp

I år har vår äldsta dotter åldern inne för Way Out West Som tur är med förälders sällskap. Biljetterna släpps idag kl.12.00. Vi köpte våra igår då det ramlade in ett mail från SJ Prio om ett fint erbjudande som räcker fram till dess att ordinarie biljetter börjar säljas idag. Tänker att det bara är att bli medlem och ta del av erbjudandet om det finns biljetter kvar.

MX8A0754

Sist men absolut inte minst. Det här är Viggo förra sommaren, efter en vecka i tält mitt i den här magiska skogen  ,på sitt första lajv någonsin. Han kom hem såhär, med tusen myggbett, smutsigare än jag någonsin sett ungen tidigare, med ny dialekt som satt kvar i en vecka efteråt och med miljarder historier i bakfickan. Lyckligare unge fick man leta efter. Efter det har Viggo varit på Magiska lajv och vi är minst sagt förtrollade av hela allihopa. Även vi som inte lajvar då.

Katrineholms Äventyrsklubb är rikskända för att anordna lajv av hög klass. Barn och ungdomar från hela Sverige dyker upp allt som oftast i skogarna häromkring. Det var Karin som driver Pysselbolaget  (som för övrigt är en mycket inspirerande pysselsajt) som tipsade mig från första början och det är vi evigt tacksamma för.

Nu ligger sommarens lajv ute för bokning. Första lajvet för 10-12åringar bokades fullt på nolltid så vi hann inte få en plats, men häromdagen släppte man en ny lägervecka.  Sommarlovet är räddat!

 

 

7 Comments

  • Josefin

    Hej! Måste höra om din Viggo hade med sig någon kompis första gången eller om han åkte själv? Har en här som är som klippt och skuren för lajvandet (tror jag) men har inte någon självklar kompis att åka med… Var de duktiga på att ta hand om nykomlingar tro? Önskar dig en fin dag!

    • mokkasin

      Hej Josefin!

      Viggo kände ingen alls. Och det är såklart att det var lite pirrigt (fast ändå kanske mest för mamman som hade fjärilar i magen för hans skull i flera dagar innan. Du vet… åh ska lilla vännen sova i tält i mörka skogen, haha!) men efteråt sa han att det tog ungefär en halvtimme sedan kändes det som om han känt flera av dem hela livet.

      Och ja , de är superduktiga med kidsen! Helt otroliga faktiskt! Blir varm i hjärtat bara jag tänker på det.

      Nu är ju just det här lajvet i våra trakter men det visade sig att alla utom Viggo och en kille som kom utanför Katrineholm, var de enda härifrån. Resten var från hela Sverige.

      Fråga gärna mera om du vill!
      Sofia

      • Josefin

        Nu är han anmäld! Visade ditt svar för ungen som tyckte det lät bra (och lite läskigt). Kul!

        Mannen fick också se svaret, han hälsar och tackar för fantastisk örhängs-service (present till mig, som jag för övrigt blev supernöjd med).

Leave a Reply