BOOKS & MAGAZINE

flora

20160114-MX8A6871-1200

Hej fredag. Snart är det helg, och en väldigt fin sådan, men mer om det när jag avslutat det ena och andra. Matkollektivet kör fredag utan kids på flott ställe nämligen… Det kanske inte finns något lyxigare med lite skål och sådant när man fullföljt sina deadlines precis. Men ännu är jag inte där, som sagt. Så det blir ett tips så här i kaoset. Josefine Jäger skrev den eminenta Hello Green . En bok som jag gillat väldigt mycket. Raw food fast på ett enkelt sätt. Problemet med raw food och sådant som är nära det, brukar vara att det känns knepigt. Svårt att hitta ingredienser, komplicerade recept och ibland lite för rått. Missförstå mig rätt men ibland vill man att rätterna ska ha alla de bästa egenskaperna utan att för den skull bli konstigt. Ibland tappar jag sugen ganska snabbt, när jag måste leta ihjäl efter någon ingrediens. Eller om jag måste läsa receptet om och om igen för att fatta. Jag tycker Josefine inte går efter ån liksom. Hon är precis tvärtom mot det jag inte gillar. Hon är otroligt inspirerande i text, enkla recept och framför allt, supergoda recept!

20160114-MX8A6840-1200 I dagarna kom hennes nya bok Flora och redan vid namnet är jag fast. Så lättköpt är jag tydligen. Men det är en superbok om juice, smoothies, kurer och snacks. Kanske allt du behöver veta om nötmjölker, renande drycker, blomstervatten och chiapudding. Älskar ört- och blomstervattenkapitlet. Och det om kurer. Nomi kommer absolut få göra sitt eget rosen- och vaniljvatten, hennes bästa smak alla kategorier är ju otippat nog (eller kanske inte) ros. Och cashewglass med jordgubb- och rossmak, nästan som Paris. 

20160114-MX8A6875-1200Älskar anemoner för övrigt. Nepp, vidare i kaoset så att jag kan sjunka ner i en mjuk fåtölj framför brasan med ett glas champagne i handen med gott samvete… Fin fredag till er fina, kram!

4 Comments

Leave a Reply