INSPIRATION - DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR,  INSPIRATION - KIDSROOM

och rummet blir en skatt

20151229-MX8A9103-1200

Wallpaper: Lady Roxana from Engelska Tapetmagasinet   And yes they shipping worldwide.

Precis just nu tapetserar min far ett av våra rum till en ren och skär dröm. Äntligen börjar vårt hus bli precis som det nog var tänkt där 1913. Åtminstone i mina drömmar. Att varje rum får en egen historia, ett eget uttryck. Att man aldrig vet vad som väntar bakom nästa hörn. Jag älskar det. Och jag tror att själva huset gör det med. Den här tapeten är en dyrgrip, men så är den också som ett konstverk i sig. Mönstret upprepar sig inte förren efter fyra våder som dessutom är extra breda, hela 70 cm bredd ligger tapeten på. Jag förespråkar ju heltapetserade rum, mest för att jag är kär i det. Men en sådan här tapet är utmärkt som fond och som en deltapetsering av ett rum. Just för att den känns som ett konstverk. Och generös bredd och dessutom längre längd än normalt per rulle gör att du ”klarar sig” på mindre rullar än normalt. Fortsättning följer!

2 Comments

 • Josefine

  Hej! Tack för all fin inspiration! Vi är i fönsterbytar-tider och har tittat på fönster i en modell som är lik detta fönstret. Men hittar inget med bred tvärgående spröjs som är löstagbar.. Är era spröjs det? Och isåfall vet du vad de heter? Tack och med vänlig hälsning/ Josefine 🙂

  • mokkasin

   Hej Josefine! Vad spännande med renovering! Våra fönster har inte löstagbara spröjs. Vi har originalfönster på några ställen, bla vår glasveranda, vilket jag älskar. Vi har dessutom tillverkat nya fönster samt våra dubbla glasdörrar efter dessa originalfönster på Björkvik Snickeri. Dessa har också fasta spröjs då vi tycker det passar allra bäst till vårat hus, enda nackdelen är att det tar längre tid att putsa fönster ; ) annars är det bara fördelar. En hel del av våra fönster byttes ut på 70-talet, tyvärr, men även de har fasta spröjs.
   Lycka till, Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *