SUSTAINABILITY

veckans hållbara och varför jag beundrar mini rodini

4X9C2478-low

Jag älskar Mini Rodini. De har gjort grymma barnkläder sedan Liv var liten unge och det är minsann ett tag sedan. Minns första gången jag såg de snyggaste jeans jag någonsin sett. De satt på en av kidsen, där på dagiset uppepå Åsöberget på Söder i Stockholm.  Det var där det började. Det var 2006. Häromdagen när jag rensade barnens kläder fingrade jag på de där slitna jeansen i ministorlek och tänkte bara spara. De här kan lätt sitta på en liten unge i framtiden.

En av de allra mest älskvärda sakerna med Mini Rodini är att de från start har jobbat med hållbarhet, moral och etik. Deras ansvarstagande saknar nästintill motstycke inom barnklädesindustrin idag. Kolla bara in deras CSR-sida, grym eller hur? 

Idag släpps deras kommande kollektion AW 15 och som om det inte vore nog med ansvarstagande så har Mini Rodini i och med denna kollektion tagit steget ytterligare. Och det är det jag fullkomligt avgudar, aldrig stanna upp utan hela tiden göra det bättre. Heja Mini Rodini! Jag beundrar er, som sagt.

Produkterna i kollektionen är gjord av 97 % hållbara material

– Mer än 30 % av kollektionen är Fairtrade-certifierad

– Allt som kan vara ekologiskt är ekologiskt

– Mini Rodini har startat ett nytt projekt i Indien där man betalar levnadslöner istället minimumlön som är den vanligaste lönen och nästan helt omöjligt att leva på. I den här kollektionen är 20% av plaggen producerade i den fabriken, med mycket bättre lön.  Mini Rodini jobbar stenhårt för att kunna starta fler liknande projekt i fler fabriker som de jobbar med. 

And  Mini Rodinis Sustainablity report 14 in english!

Och så grymma kläder på det. Där Drop 1 släpps idag! Precis om sisådär 10 minuter. På Minirodini.com och hos utvalda återförsäljare.

” This collection is inspired by ’The Jungle Book’ look- a-like landscape of India. The Indo Persian influences from the Mughal Empire, the amazing wildlife, beautiful Indian Punjab and the decadent and mysterious life of the Maharanis and Maharadjas.

It is a wilderness of Bengal tigers, elephants, peacocks, temple monkeys, rats and bats in mints, blues, spicy reds, cinnamon, pink pepper and cloves. And an Explorer collection that easily will keep you warm in the snow covered Himalayas.” 

4x9c1095-low_13464x9c1607-low_9562 (1)4x9c2381-low_44254X9C0297-low 4X9C1379-low

4X9C1993-low

 

 

 

5 Comments

  • karin

    Jag tycker också att Mini Rodini gör fantastiskt fina kläder!! Och är gärna en kund åt dom men jag måste bara tillägga att alla tights som jag köpt hos dom har gått sönder på knäna efter inte alltför lång tid. Visst, det är ett aktivt barn jag har men jag ger inte 100% för hållbarhet och Mini Rodini!!!

  • Anna

    Det hade varit ännu bättre för både miljön & konsumenten om inte MiniRodini-kläderna gick sönder uppseväckande snabbare än ALLA andra barnklädesmärken. Blir lätt föräldkad i deras prints och har säkert köpt 50-60 plagg men väldigt få har hållt för alla mina 3 (rätt stillsamma) barn. I sht leggingsen är i en klass för sig, de slits sönder lagom till andra tvätten. ÄVEN ett par som hade förstärkta knän i form av konstläder-hjärtan.

  • Jessica

    Älskar också Mini Rodini för deras nytänkande och framåtanda!
    Men som en del andra sagt, så är kvaliten inte alltid den bästa. Samtliga leggings som min son använt har gått sönder på knäna. Han kör bilar på golvet så jag förstår att det blir slitage men hålen kommer fort medan leggings hos andra märken (billiga) inte allas förstörs på samma sätt. Lösningen har blivit att vi kör på överdelar snarare än underdelar 🙂

    Men ändå, hatten av!

Leave a Reply