SUSTAINABILITY

VIKTIGHETER VI VÄLJER.

 

20150408-MX8A2168-1200När det kommer till samarbeten så är jag rätt tvär. Det måste liksom ligga rätt i hjärtat för att jag ska fatta grejen. Så därför har jag tackat nej till årskonsumtion av färskpressade juicer, hur ska vi liksom kunna dricka o-eko när vi annars görs precis tvärtom. Jag har tackat nej till matkassar av samma skäl. Jag vägrar det ena och det andra, det finns liksom inget annat sätt. Superdumt kanske vissa menar men min magfeeling är ändå viktigast. Sådetså.  Samma sak när det kommer till saker där affären ska vara involverad. Jag måste kunna stå för det, rakt igenom och utan omskrivningar.

Jag har varit jättedålig på att skriva om sådana här samarbeten på bloggen men jag tänkte ändra på saken. Helt enkelt bara för att det kanske inspirerar andra att göra samma sak. Jag tror liksom på det. Det finns ingen annan väg att ta. Hellre något litet i det stora hela än inget alls. Det är min önskan att alla kunde tänka så.

I höstas tömde vi hela vårat gamla lager till förmån för Superhjälten Nils insamling. Nils klarade inte kampen mot cancern men i sorgen hittade ändå familjen någon slags kraft. De valde att samla pengar till barncancerfonden så att ingen annan ska behöva var med om samma sak som de varit med om. Lagom till jul öppnade Nils mamma  en  pop-up butik, för Barncancerfonden. Och där hamnade alltså Mokkasin-sakerna. Det var med blandade känslor vi packade kartonger, så många tankar i det totalt ofattbara att förlora ett barn men även det beundransvärda och det fantastiska i att Nils familj orkade i stor sorg och saknad att göra något för andra. Och jag lovar, det kändes så himla skönt i hjärtat att se kartongerna susa iväg. Superhjälten Nils insamling för barncancerfonden har en månad kvar, hittils har man samlat över en miljon kronor. Själv började jag morgonen med att ge en liten gåva via telefonen, så enkelt så att det finns inga skäl att inte göra det. Du kan välja allt mellan en liten tjuga till tvåhundra. Och igen hellre det lilla… Samma enkelhet om du väljer att vara Barnsupporter, ett mess hamnar i din telefon var månad och det är liksom packat och klart. Så gör jag.

2015-04-08-1200Och påtal om de perfekta förfrågningarna. Som om Mokkasin vill bidra på något vis vid en kväll i Mariefred där eko och hållbarhet ligger i fokus. Då gör vi precis tvärtom mot tvärheten. Såklart vi vill bidra på vårt sätt då. Så igår packade vi jättemånga av den allra viktigaste boken.

20150408-MX8A2216-1200När det kommer till sådant som är bra, har vi ingen direkt hejd på det hela.

Och när vi ändå är inne på sådant vi tycker är viktigt och väldigt bra. Vi har ett print på Mokkasin som heter Densamma måne ser oss. Detta print är tillägnad välgörenhet av olika slag. I höstas skickad vi nästan 27 000 kr till SOS barnbyar. Snart ska vi skicka lika mycket till Cancerfonden. Vi är så oändligt tacksamma för alla som köpt printet och hjälper oss på vägen. Tusen tack alla ni!

Print la meme lune nous voit_30x40_Mokkasin-01-1200-1200ny

” Så liten och självklar i orden men ändå stor i tanken och nära hjärtat. Att där, under den vida himlen, är vi alla lika. När våra liv korsas av snåriga vägar, när dagar ter sig sannerligen annorlunda, när platsen där du är född ska bestämma om du har lyckan i din hand. Då och där och varje dag slår mig tanken att vi bara hade en evinnerlig tur. Det kunde lika gärna varit du eller jag ”

14 Comments

Leave a Reply