DAILY LIFE

och söndagen den kom.

Det kom en söndag morgon. 
Att vakna upp här var något alldeles särskilt. 
Kanske hade man tänkt när man allra först såg huset, sådär på utsidan, att det har nog haft en annan dag av glans sådär i början av förra seklet, eller med andra ord en annan fasad. Fast när jag tänker efter så är det lite det som är själva grejen. Att huset ser lite sådär dystert ut på håll. Men sen, det räcker liksom bara med att öppna dörren är det som i en saga. I allt. 
När jag först klev in i huset, där på lördagseftermiddagen möttes jag av ett berg av skor. Ett berg. För alla gäster, som visst var nästan tusen denna dag, kände det i magen liksom, ska man fika här så gör man det i strumplästen. Och sorlet, alla dofter från bullbak och kaffe, ljuset och värmen.  Som på besök i en annan värld. 
Och jag vacknade i ett ljus, trots att fälten badade i regn och grått. Visst är det märkligt när det är så. Magiskt på riktigt. Tillsammans med samtal att spara runt ett frukostbord i finrummet. Det doftade bullbak, för allt tog ju slut den där lyckade Kustlivs-lördagen och då finns ju liksom  annat att göra än att baka hundratals bullar och kakor och allt du kan tänka dig, för det kom ju en söndag och nya fikagäster. 

Det var ju det där med känslan att göra det vackra
 att skapa det unika och personliga. 

Sådant  kan man inte låtsats eller köpa för pengar eller följa en trend för stunden.
Det sitter redan i magen. 
Och sedan var det där med magkänslan och modet att följa den. 
Alltid. Utan omsvep och tvek. 

Tänk ett hus eller för all del en hel gård,
 där någon har pytsat med kärlek i varenda vrå. Där har du Strömma. 

Ser du finrummet? 

Här kan man lyssna på Melodikrysset. Bara en sådan sak. 

Här kan man läsa. 

Jag sov i Astrids rum. Om det hade funnits en sol den där söndagen sägs det att det är här den hamnar först. På Strömma finns 4 rum att boka, precis lagom många för att boka ett helt hus för dig och dina vänner. Eller alldeles själv och spela schack under franslamporna med någon du inte känner. Men alldeles säkert om en liten stund. Det sitter i huset i är jag alldeles säker på. Snällheten. 

Du får frukost och Varberg är nära. Och du minns väl vad man kan göra i Varberg?  Hej sommar 2015. 

Alla vill ta kort. 
Här kan du se en hel massa: 

Precis innan jag skulle fara hemåt tog Kristin och jag en tur runt gården.  Jag fick spana in alla små vrår där denna begåvade människa tar sina fantastiska foton. För att se vad jag menar och ännu mer från Strömma så kika på länkarna nedan.  Sagovärld var det.
Och alltså. På Strömma kommer det stå bröllop i sommar! Och fester av de härligaste slag. Och en butik ska det också bli. Och ett riktigt restaurangkök. Och man kanske tro att när man ser utgångsläget på vissa hörn att hur i hela friden ska det gå till. Men vet du, jag är inte det minsta tveksam. Marina och hennes gäng skapar sagan gång på gång. Den har liksom bara börjat. 

No Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *