DIY

lampslinga deluxe fast egentligen tvärtom.

 
 
 
I våras när Liv hade sin blomsterfest så hängde den ju redan i taket men den var ju hemlig i vänt på Family Living så det var ju bara gästerna som fick se. Men här kommer i alla fall beskrivningen på denna lampgirlang för er som missade. Bästa kalastrixet om ni frågar mig eller vackraste ljuset i mörka tider.
 
 
 
 
Det här är ett blixtsnabbt DIY men maken till effekt är liksom svårt att föreställa sig. Nu är det ju inget ont i sig med en alldeles ordinär lampslinga men för all del, en bohemisk lyxslinga känns ju i många fall liksom härligare.
 
Du behöver:
 
~  En ljusslinga. Vi använde en från Granit. Om du tänker använda slingan under stjärnhimlen nästa sommar, tar du såklart en som funkar både inne och ute. Själva lampskärmarna kan hänga ute i ur och skur utan att ta särskilt stor skada. Det är såklart attde bleknar en del men det är inte hela världen.
 
~ Lampskärmar från loppis.
 
~ Buntband , finns i de flesta butiker eller byggaffärer.
 
 
 
Så här gör du:
 
Du behöver göra ett hål på översidan av lampskärmen om den inte är öppen från början. Väldigt många lampskärmar har en liten ”knapp” där. Det allra enklaste och finaste sättet är att försiktigt klippa bort ”knappen”. Då blir det automatiskt ett hål med snygga veck runtom.
 

 
 
 
Lampslingan träs i från översidan och du fäster sladden med buntband på ett lämpligt ställer i själva lampskärmsställningen. Detta ser ju olika ut från lampskärm till lampskärm men det är inte speciellt noga, huvudsaken är att sladden sitter fast. Klipp av resterna av buntbanden. Klart! Jag sade ju att det gick blixtsnabbt. Grejen är att själva letande av lampskärmar är inte heller det speciellt tidsödande. Det finns mängder på loppis och kostar oftast inget alls knappt.
 
 
 
 
 

No Comments

Leave a Reply