DAILY LIFE

juletiden.

 
 
Den kommer ju inte som en överraskning. Men ändå lite. Kanske för veckorna som bara fösvann. Det här året var jag lite planerad, lite med på vad som komma skulle. Fast ändå så gick det inte riktigt att förutspå. Och kaoset kom lite krypande men med stor tacksamhet i ryggen så sa jag jatack till alla som frågade. Frågade om vi behövde hjälp. Jag har blivit bra på sådant, att säga jatack från hela mitt hjärta.
 
Och när allt kommer omkring så är det hela ju smått fantastiskt. Eller egentligen jättefantastiskt! Tusen miljoner tack till alla som hittat till min affär! Och hjärta till er alla som skickar små fina tack-meddelanden, jag hinner inte svara alltid men jag uppskattar det så väldigt mycket.
 
Men juletiden då. Överraskande nog trots allt. Då och då så känner jag mig lite otillräcklig kanske man kan säga. Att hela december känns som en pyttig minut i själva verket. Och med brist på det jag kanske hade tänkt. Från början. Å andra sidan är det ingen idé med där. Med otillräckligheten. När allt kommer omkring finns det värre saker. Mycket, mycket värre. Så de viktigaste är de som är mina och här alla närmast. Resten får bli som det blir. Jag tvärvägrar att hetsa rakt in i nästa stress och panik nu för att saker ska vara på ett visst julesätt. Tvärvägrar var det. Det är ju ändå vår jul och vi bestämmer.
 
 
 
Så nu är jag glad över att blomsteraffären
kunde beställa hem de finaste amaryllisarna.

 
Och idag ska jag köpa en julros och sätta cryptomeria i ljuskronorna. Och hitta några lp-skivor  på loppis med något juligt. Senare tror jag vi bär in granen och fyller den med stjärnorna. Egentligen borde vi ta bort det där grå hörnet och göra det vitt igen. Men det var visst någon som sa att det kommer inte hända innan jul.
 
Sen har jag inte riktigt förhållit mig på något bra vis till högen brevid mig som är högre än själva datorn. Med viktiga papper och de hundratals listorna som blivit mer och mer otydliga alltefter dagarna har gått. Jag vet att det är tvunget att göras men jag tror jag gör det framåt kvällen. När ljuskronorna är uppe. Och skivspelaren går på högvarv. Samtidigt som jag sörplar glögg. Ja, det blir bra.
 
 

No Comments

Leave a Reply