33062
post-template-default,single,single-post,postid-33062,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

brooklyn & wythe.

 
Ni minns kanske var jag sover som bäst. Det där med tjusiga hotel har aldrig legat mig för. Kanske beror det på åren tog vi bara  tog ryggsäckarna och bodde där det passade för stunden. Det enklaste enkla, men alltid hjärtligt.
 
 
Och vi hade inte tänkt smälla till på något speciellt den där helgen i New York heller om det inte varit för ett tips och en plötslig avbokning dagen innan vi skulle åka. När jag fick nys om detta så tyckte jag nog lite, innerst inne, att jomen visst hur härligt som helst såklart. Men sen var det ändå fullbokat och jag andades ut och tänkte skönt. Skönt på pengarna liksom. Känner jag oss rätt så är vi ju ändå aldrig där. Men sen blev det som sagt den där avbokningen och på den vägen hamnade vi där ändå. Och skulle jag någon endaste gång inte bo billigt och inte dragit och inte bara enbart hjärtligt så var det hemskt turligt att det var just här. Alltså, helt perfekt att det var just här.
 
 
 
Så där i Williamsburg mittemellan alla fabrikslokaler och garage
 går det ju inte att missa.
 
Och inte för jag vet vem som bor där helt säkert, nu gissar jag ju. Men på våningarna överst med helt fri utsikt åt alla håll och kanter, med andra ord en New York skyline i klart sikte, så kunde jag spana både spjälsäng och myssoffor. Så kanske, en hotelchef med familj har sin lya där… men något ska man väl ha liksom om man nu ändå sitter på ett hotel. Och lya det var väl kanske inte precis rätt ordval. Man undrar ju lite hur det känns faktiskt och ärligt talat. När man vaknar och hasar upp i sockorna i gryningstid och så ligger Manhattan där, mitt framför näsan på en. Alla dar. Det ända som kan skymma lite är ett och annat moln.
 
 
Vissa rum har fri utsikt åt alla håll men vi hade tre fönster åt söder och hela Brooklyn.
 

 

 
Det stora var mer mot en vägg. Men en snygg sådan.

Men ändå  tittade man till vänster så var det såhär. En väldigt disig dag. Och vill ni vakna till hela Manhattan en gång så ska ni bo på våning fyra.

Men ändå så  himla min smak.
 
 
Och alltså, vad är väl en minibar. Egentligen.
 
 
Men när allt är snyggt så kan man ju bli förtjust för mindre.
 
 
Lokalt producerat. Och nu snackar vi inte Manhattan-New york-producerat utan Brooklyn som varumärke. Hela Brooklyn fullständigt kryllar av bryggerier, chokladfabriker, whiskey-destillerier. Åtminstone en av varje av sitt slag. Ska berätta mer om det senare.
 
 
Bara som en parantes – jag såg inte en enda servett i Brooklyn som inte var en handduk.
 

Sängar gjorda av återvunnet trä från själva byggnadens tak, bara sådant man gör i krokarna.  

 

Önskeväggar.

Och drömgolv. Och nya dojjor.

 

 

 
Badrummet var så himla fint men olyckligt svårt att plåta. Organiska produkter.

 
 
Varför kan inte alla vattenflaskor se ut såhär.  

 

Om man bor på nedersta våningarna har man ingen utsikt. Men i alla fall en egen uteplats.  

Där själva huset slutar och glaskuben tar vid är takterass. Runt halva liksom. Härlig sikt, sensommarvarmt och stjärnklart. Kanske alltid. Vem vet.
 

Snyggt på rätt sätt.

 
Den där tavlan är ett jättetyg.

Och bra mat. Tusan vad bra det var. Alltihopa. More to come!!
 
 

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
No Comments
 • mariaemb.

  23 oktober, 2013at21:15 Svara

  Det ser helt fantastiskt ut!!! Precis så som jag skulle vilja att ett hotell såg ut men som jag nästan gett upp hoppet om att det faktiskt gör. Lycka! Vi som planerar att åka tillbaka till den där staden om en inte allt för lång framtid. Ser fram emot fortsättningen!

 • Riikka - Hunajaista

  23 oktober, 2013at21:23 Svara

  <3

 • Anna

  23 oktober, 2013at22:28 Svara

  Oj vad ljuvligt att läsa om ett hotell skrivet med sån inlevelse. Verkar som ett super hotel och kändes som om jag var där en kort stund under lästuren! Tack för att du ger lite drömmar i mitt småbarnslivet!

 • Ylva

  24 oktober, 2013at08:12 Svara

  jag tror jag döör vad fint. Har mentalt bokat in mig för höstlov och the big 4-0 om 3 år.

 • Malin

  24 oktober, 2013at10:35 Svara

  Så galet fint. Nästan läskigt perfekt! Vet inte om jag vågar kolla vad det kostar dock.

 • Nanna

  24 oktober, 2013at10:47 Svara

  men hjälp vad fint! Dit vill jag åka nu på en gång genast…

 • CAISA K.

  24 oktober, 2013at12:14 Svara

  Åh! Vad underbart.
  Och fantastiskt fina bilder.

  Tack för dagens dos inspiration ♥

 • Läckert ställe (tack för tipset!), superfina bilder. Gillar!!

 • Mrs Li

  24 oktober, 2013at21:30 Svara

  Jag knarkar din blogg Sofia!! Så därför känns det så galet göttigt att nu få säga ja jag veeet visst är det fint!! (jag som instagramtipsade när du redan var där) Jag gick bara runt där och formligen sög i mig allt snyggt och coolt. Kände precis samma med hotell att om man nu ska betala lite mer någon gång så ska det vara ett sånt här hotell. Hittade det via en instrammande NY-tjej innan vi ens bestämt att vi skulle dit och sen bara jamen det är klart att vi ska bo där! Kul att se dina bilder då mina blev ganska dåliga, hade fullt upp med att njuta och parera snöstormen som pågick utanför. Och som svar till någon kommentar ovan, det är ganka pricy, tog inget från minibaren om man säger så, men allt var ju så snyggt så man ju var tvungen att fingra på det ändå!

 • Ellendellen

  25 oktober, 2013at10:46 Svara

  Galet vackert!

 • Mia

  29 oktober, 2013at20:39 Svara

  Åh jisses vilket coolt ställe! Tack för inspiration och vackra bilder.

 • Åpent hus

  30 oktober, 2013at22:24 Svara

  wow.
  takk for tips
  ser ut som en uppleving i seg selv!

 • Johanna

  3 november, 2013at19:01 Svara

  Herregud. Slutade just and as så fint. Tack för inspiration och tips (jag och min kille har gått och pratat om new york i flera veckor, kanske lika bra att slå slag i saken!)

Post a Comment