33115
post-template-default,single,single-post,postid-33115,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

en god – en snabb.

 

 
 
– Jag känner julen i mig, den är påväg, sa Nomi när vi gick hem från skolan idag. Och nog för att det blåste lite väl ihärdigt men julen vet jag inte. Viggo däremot höll med för på så vis kändes födelsedagen i november så mycket närmre.

Så vi gjorde blomkålssoppa och fastslog en gång för alla och redan i affären att blomkål är vit och broccoli är grön. Det kan tydligen vara lite knivigt det där.

Farmors gamla servis räddar alla måndagsmiddagar i världen.

Blomkålssoppa – en god och snabb – från denna bok.
För 4 personer – vi gjorde dubbelt så mycket.
 
Smör
1/2 blomkålshuvud, hackat i mindre bitar
4 potatisar, skalade och hackade
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
grönsaksbuljong ca 6-7 dl
salt, svartpeppar
1 dl grädde
persilja, hackad

Smält smör och fräs alla grönsaker där. På med buljong, krydda och koka ihop i 10 minuter. Häll i grädde och persilja och låt koka 5 minuter till. Mixa med stavmixer. Klart! Snabbt som blixten!

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
No Comments
 • angie

  2 september, 2013at22:35 Svara

  danke für das schnelle rezept, heute regnete es den ganzen tag und dann ist eine heiße suppe genau das richtige!!! ich finde ihre dekoration vor dem großen fenster sehr schön!!! alles liebe, angie aus deutschland

 • Ebb och flod

  3 september, 2013at00:20 Svara

  hehe, jag har haft både blomkålscravings och julkänslor den senaste veckan. tror också det var den kalla vinden i kombination med ett tänt ljus som gjorde det.

 • Eva Lundberg

  3 september, 2013at07:58 Svara

  Vilka härliga tankar! Det gäller att se det positiva med att hösten är här. Ja, julen är ju i antågande, så sant…

  Eva, Tinibelli

 • Malin Steding

  3 september, 2013at16:03 Svara

  Jag känner också att julen är på väg. Vad underbart att se att ni dukar fint även om det bara är en vanlig vardag! Det gör mycket!

Post a Comment