KIDS

igår.

 
 
Liv och hennes övernattande kusin gjorde frukost.
 
 
Plötsligt drogs halva familjen in och frukost blev till lunchtid och brunch.
 

Nomi fick in snitsen på frallor.
 

Viggo är som fastlimmad vid vårt piano sedan han började ta lektioner för några veckor sedan. Och det är som han inte gjort annat och jag är löjligt mamma-stolt.

 
Min skåpflyttarplan tog form på riktigt. Och jag erkänner att jag inte lyfte så mycket som ett finger själv. Jag var bara tvungen att lova att det inte skulle bäras upp på övervåningen igen. På hedersord. Allt för en gammal kylskåpshistoria. Där jag inte bar själv, inte den gången heller.

 
Flyget till sommarens semester bokades.
Om nästan exakt en månad far vi, gissa var?
 

 
Det är ju lätt att komma över dubbla barnaskaran på mellis när man har fyra själv.
 
 
Två och en halv kladdkaka smällde de i sig.
 
 
Om man var vuxen eller liten bebis fick man däremot sitta vid det här bordet. 
Det är allt bra fint med kompisbesök som tar med sig tårta, en vanlig söndag liksom.
 
 
Min arbetsplats intogs av min man och en Sarah. Egentligen förstår jag mig inte på han i mössan där, det verkar inte finnas något i hela vida världen som känns oöverstigligt. Här är det logga in the making.
 
 
Viggo har kämpat hela hösten och långa vintern med sin simskola. Och vintern blev till vår och i varje veckobrev har klasskompis efter klasskompis gratulerats till att simskolan är avklarad. Men tycker man djupt vatten är superläskigt så tycker man. Jag vet, för jag var likadan själv. Sen lärde jag mig och några år senare simmade jag Ungdoms-SM, men det är en annan historia. Men heja, heja Viggo! Igår tog han längden alldeles själv och jag vet att nu är det nära.
 
 
Så nära var den där poolen men ändå så satans långt borta. Nomi var sur för hon fick inte bada hur mycket hon än tjatade.  I lördagskväll gjorde hon en surfglidning på trädäcket och in i foten åkte en 3,5 cm och ganska bred flisa. In på ena sidan och ut på andra. På akuten sa hon – Jag är fem år, fyller sex om fyra dagar, jag är tvilling och har fått en sticka i foten. Och det där kallar du sticka,  sa läkaren förvånat och sköterskan rynkade på näsan. Sen bedövade de foten och drog ut den med en tång.  
 
 
 
Charlie stajlar för alla han kommer åt.
 
 
Den är tjejen är tio och testar alla gränser dag efter dag, timme ut och timme in. Men ibland så kommer hon av sig själv i allt det tuffa.
 
 
Och hur lyxigt med framdukad måndagsfrukost på söndagkväll.
 
Det var vår söndag.
 

No Comments

Leave a Reply