THE COUNTRYSIDE

den har ju alltid funnits där del V.

Jag hittade en hel hög bilder från en dag vid mina föräldrar sommarstuga. Det var en regnig dag och jag tror till och med att det haglade, det ser ut så. Fast det var juli. Jag minns att det var en av dagarna efter det här hade hänt.  Man var lite på helspänn. Jag minns att jag funderade på om min pappa skulle orka gräva upp potatis ur landet. Bara en sådan sak. Men vi visste ju inte och därför kändes varenda liten syssla som något som kanske var farligt. När det sköra livet har gjort sig påmint är det lätt att tänka tankar som man aldrig gjort förut. Tankar som inte alls verkar särskilt förnuftiga såhär i efterhand men man rår ju inte för det.
 
Regniga dagar på landet är bra dagar. Man hittar spel som alltid funnits där men känns som nymodigheterna själva. Man meckar med tv-apparater för att någon möjligen ska kunna se den där livsviktiga matchen till kvällen. Man fikar lite och läser mycket. Och försäkrar sig om det dära internet verkligen inte finns någonstans däruppe i luften. Ägnar sig mest åt oviktigheter, de där bästa. Och med gråmulen himmel och slakskande snö kan sommaren tyckas ofantligt grön och hisnande vacker. Och ganska långt bort. Men snart så… Ha en fin fredag alla!
 

Det finns ju en liten Följetong om mina föräldrars sommartorp som heter Norrdal. Här är resten.
Nr 1
Nr 2
Nr 3 .
Nr 4.

No Comments

  • Patricia

    Åh Sofia! Sitter nyinflyttad i ett hus och tittar på kala väggar och tomma fönster och funderar och planerar och grunnar. Tavlor, var och vilka? Gardiner, hurdana då? Krukor, lampor, blommor, hur ska vi ha att egentligen? Det är ju angenäma problem förstås men ändå slutar det alltid med att jag tänker; äsch, den där Sofia på Mokkasin skulle allt få komma hit och fixa hela alltet. För tänk så fint det skulle bli då 🙂 Nu inser jag ju det lite orimliga i min önskan, men tänker att kanske i alla fall att det skulle kunna bli ett litet blogginlägg med tips om hur man hänger tavlor snyggt? Jag vill gärna ha många samlade i grupp men det är inte helt enkelt att få till det, så tips från en som bevisligen kan – ja tack, gärna! Och gärna ett eller annat råd om hur man ordnar det snyggt i sina fönster – jag hamnar så lätt i två-likadana-krukor-och-en-lampa-träsket, men vill så gärna tänka nytt.
    Hoppas, hoppas det skulle kunna bli några rader (gärna många) om detta. Skön fredag på dig!

  • Lina

    Du, inspirationsdrottning störst av alla. Så även nu. Du får mig att glömma februarisnö och kräksjukAn som kom tillbaka. Tack. Vilka helt underbara bilder. Puss och kram till dig. (och så blev min huslängtan om möjligt ännu mycket större).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *