PARIS

serendipity

Jag bloggar Paris en stund till, jag hoppas ni ursäktar. Det är en vansinnigt hysterisk tid här så ska det bli något bloggande av värde får det bli så. Så den här veckan blir det lite av en affärs-guide här. På väldigt fina och absolut härliga affärer.

Under sommarveckorna i Paris kunde jag inte låta bli att tjata mig igenom den ena affären efter den andra med min kamera. I de allra flesta butiker är det ett stort nej om man tar fram kameran. Och på flera fick jag till och med skriva kontrakt för att plåta. Men det var det värt, det finns så många inspirerande affärer där varenda vrå är igenomtänkt.

 
Serendipity ligger 81-83 Rue du Cherche-Midi (6 arr). Lite mitt emellan Le Bon Marché (Rue du Bac som förövrigt är en ganska så fullproppad affärsgata) och Jardin du Luxembourg. Nu har jag ju redan sagt mina absoluta favoritkvarter men häromkring är det härligt att släntra. Butiker, små barer och kaféer. Och har man siktet på Jardin du Luxembourg är det perfekt.

Lite gömd ligger i alla fall Serendipity och där i skymundan öppnar sig en egen liten värld.

 
En värld som jag gillade väldigt mycket. Och där är precis som jag vill ha det med tanke på hur jag funderar kring min egen affär. Inredning som kan ha en given plats i barnens rum men det är inget som säger att det inte kan hamna varsom i hemmet.

 Saker som inte behöver bytas trots att barnen växer. Utan får stanna. Antingen för att få en ny funktion, eller bara vara som den alltid ha varit och framför allt kan sparas till kommande generationer.

 
 

Jag tror på att skapa en stämning som passar små utan att gå på ”det typiskt” barnsliga. För att hårddra det, My Little Pony-perioder och
Cars-hysterin lägger sig och ibland fortare än man anar. Så det är liksom ingen idé att gå loss som en galning i vad som gäller för stunden, för att sedan hoppa över till nästa period de får. Det blir väldigt dyrt i längden. Och väldigt dumt för hela alltet.
 

Med små medel var det. Några stjärnor på väggen och en fjäril på lampan. 
Och såklart en fågelholk.
 

En egen värld var det.
 

No Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *