33449
post-template-default,single,single-post,postid-33449,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

onsdags-tur.Vissa tar ett bad. Andra springer tre mil. Eller en halv. Men mitt bästa för att städa upp bland tanke-snurret är att ta en liten runda. Bland loppisar. Eller loppisar och loppisar. Det låter lite simpelt. Men min tur är ut till

Augustas i Vännevad, tillbaka till stan och Möbelmagasinet och Von Rosens Antik. Överallt så tänker man väldigt bra och där är alla hemskt snälla också.

Idag spanade jag mest efter något jag är väldigt förtjust i. Det har lite att göra med det gröna på bilden.

När jag kom hem så kom jag på att jag faktiskt tycker om den smala washi-tejpen. Och det har verkligen ingenting med loppisar att göra och är inte särskilt spännande heller. Men jag kunde inte låta bli att fundera över varför jag tidigare tyckte den var så fruktansvärt onödig. När det i själva verket är precis tvärtom.
Och som grädde på moset denna perfekta onsdag så har jag köpt ett kamerastativ. Jag som aldrig har använt ett stativ (bara en gång till låns) och som har byggt ett eget med vårt jätteåbäke till stege om det har varit tvunget. Och där är ju vinkeln en aning begränsad. Rakt fram och inget annat liksom. Och så har jag införskaffat en sådan där fjärrkontroll. Lyxigt värre faktiskt.

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
No Comments
 • krickelin

  29 augusti, 2012at22:03 Svara

  Toppen ju!! Jag vet inte riktigt hur jag kunde klara mig innan jag skaffade mitt 🙂 Och usch vad länge sedan jag var på loppis. Får ta mig en tur till helgen tror jag allt. Rensa i tankesnurret lite. Himla fin glasskål. En sådan som man kan ha karameller i kanske?

 • PERNILLA

  29 augusti, 2012at22:50 Svara

  det där med loppis funkar för den här hjärnan också…..även om springa en mil hade varit bättre …*skrattar

  Kram

  Pernilla På Piazzan

 • creando

  30 augusti, 2012at06:02 Svara

  Loppis är det bästa, bästa. Gillar det så. Hur tankarna än snurrar. Är också väldigt förtjust i mitt stativ. Mycket användbart! 🙂

 • tina.s

  30 augusti, 2012at07:11 Svara

  Amen. Värstaste proffsutrustningen ju! Med andra ord kommer det att bli ändå mer underbart att kika in hos dig Sofia 😉

  kram tina

 • Annapinglan

  30 augusti, 2012at08:36 Svara

  Loppisar is da shit!
  Håller med till 100%.
  Jag är inne i en loppisgalen period, kan inte sluta tänka på fynd jag kan göra! :0)

  Den rosa vasen – jag har en lika dan fast rökfärgad. Pryder mitt matsalsbord just nu faktiskt! Ett loppisfynd – såklart!
  :0)

  Ha en bra dag!
  //Anna

 • Dr Grane

  30 augusti, 2012at09:23 Svara

  Håller med och inte… Ibland blir det precis tvärt om för mig. Att loppisar (eller affärer med fina saker i allmänhet) får min hjärna att gå i spinn. Kreativiteten och alla intryck sprakar där inne, som ett fyrverkeri hopplöst svårt att bromsa. Jag kan bli alldeles slut och illamående efteråt. Älskar den kreativa känslan men bara till en viss grad, sen behöver min hjärna vila. Känner ni igen er?

 • MammaElva

  30 augusti, 2012at10:08 Svara

  Man måste lyxa ibland 😉 Och den där gröna, lööööv it! Grönt är min melodi 😉 Ha en fin dag!

 • Lotta ♥ ohlovely.se

  30 augusti, 2012at11:03 Svara

  Hej fina Sofia!

  Försöker uppdatera mig lite hos favoriterna. Just nu tar familjelivet all kraft men passar på när lillen sover att läsa lite bloggar.

  Åh. Kamerastativ. Jag älskar det. Och fjärrkontrollen. Speciellt när jag skulle ta foto på gravidmagen. 🙂

  Varma kramar ❤
  /Lotta

 • översättning svenska till engelska

  2 september, 2012at12:31 Svara

  Loppis är som ett gift, har man börjat så kan man inte sluta…

 • Madeleine

  2 september, 2012at12:46 Svara

  Älskar loppisar. Man hittar så mycket nytt (=gammalt) och fint där. Så mycket att mitt lilla kök är överfullt med både svenskt och engelskt porslin, glas och annat. Jag behöver snart ett större kök.

 • Anna

  2 september, 2012at13:01 Svara

  Jag har ett uppdrag till dig! Teckningar. teckningar, överallt teckningar. Vissa åker direkt (i smyg) i pappersinsamlingen, de andra dräller mest omkring överallt i huset. Och så kom jag att tänkapå, att du som gör allt så fint, har du något tips? Någon bra lösning att sätta/klämma upp dem på väggen enkelt, byta ut osv.. Washitejp i all ära. Såg Viggos lösning i hans rum! Gallret! Vad är det för galler, egentligen?

  Kram, du är BÄST!

Post a Comment