min systers bröllop del 1. - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
33504
post-template-default,single,single-post,postid-33504,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

min systers bröllop del 1.

Min lillasysters bröllop. Det blev en av de finaste dagar. Och trots att jag vaknade av regnet som smattrade mot fönsterbrädan och tyngsta gråa molnen så höll alla rapporter om lovad sol. Klockan tio skulle molnen försvinna och det var knappt jag trodde på det själv. Men exakt vid den tiden när jag fixade brudens frisyr på verandan och toastmastern från Malmö steg in i vår trädgård så sken det upp.

Och bilder, såklart att ni ska få se bilder. Men detta med fotograferandet var nästintill ett personligt dilemma för mig. Hela min tillvaro var alldeles proppad med vackraste bestyren och överallt såg jag bilder gå till spillo. Men att liksom grotta ner mig alldeles där bakom linsen, vilket jag lätt och gärna gör, var nästan omöjligt. Vilket grämde mig till max men det gick liksom inte. Världen var liksom så full med fokus på precis allt runtomkring. 
Det var ju liksom lite på det viset att jag hade fått en massa ärofulla uppdrag inför detta bröllop. Jag var närmsta bröllopshjälpreda på ett bröllop som till på köpet skulle hållas i vår trädgård och hus. Jag skulle dessutom få äran att ordna brudens frisyr samt plåta bilderna på snygga blivande familjen Harrsjö ett par timmar innan själva vigseln. Det var med andra ord ett fasligt ståhej. Ett härligt ståhej. Men jag ska försöka rapportera så gott det går. Här är nummer ett och dagen innan.

Allt porslin var vintage och udda. När man letar porslin och glas till något sådant här så kan man inte se sig blint på att allt ska vara det mest perfekta och vackraste. Det har man oftast inte budget eller tid till. Men jag lovar, i det stora hela med allt tillsammans så blir det urvackert ändå. Lite nagg på någon hundraårig tallrik gjorde ingen ledsen. Tvärtom så blir det nästan lite härligare så.

Och glasen var såklart också helt olika och gamla. Alla fick små namnlappar som egentligen var sådana där små hålade prislappar.

Eftersom planen var att duka i trädgården, direkt under himlen, och det skulle spöregna mest hela natten innan så fick det provdukas inomhus på fredagskvällen.

 

Och varje bord fick sin egen lilla hög med porslin. Eftersom vi var jättefast beslutna om att det faktiskt inte skulle regna hela dagen så var planen så här. Om det skulle regna tills klockan fyra (starttid) men inget mera så tänkte vi samla allt som behövdes till varje bord i korgar. Under minglet skulle sedan varje bord få duka sitt eget bord ur sin egen korg. Faktiskt inte svårare än så vid ostadigt väder.

Varje bord skulle få udda vaser med enstaka blommor i grupp. Vi tog vad som fanns hemma. Allt från ättiksflaskor till plåtburkar och farmors gamla kristallvaser.

Och jag aldrig någonsin haft så många pioner i mitt hus. Det kom pioner och buskrosor från alla håll och kanter. Mest från min andra lillasysters trädgård. Alla blommor plockade vi dagen innan och ställde i sina vaser utomhus under natten.

Det kommer mera…

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
20 Comments
 • HannasHörna

  8 juli, 2012 at 21:59 Svara

  Åh så fint du gjorde för din syster!

 • JohannaK

  8 juli, 2012 at 22:00 Svara

  Oj, oj…så fina bilder! <3

 • Madeleine

  8 juli, 2012 at 22:06 Svara

  Vad härligt. Jag gillade idén med massa vaser i olika former och färger på borden. Väntar med spänning på mera!

 • Susie

  8 juli, 2012 at 22:20 Svara

  Längtar redan till nästa inlägg 🙂 Härliga bilder och vilken härlig dag din syster verkar ha fått!

 • Trädgården på Höjden...

  8 juli, 2012 at 22:28 Svara

  Vilken tur din syster har med en sådan fin och finurlig storasyster som dig 🙂
  Gillar idén med de udda tingen; tallrikarna, glasen och vaserna. Och blommor från trädgården. Enkelt och vackert.
  Vill veta mer….
  Hälsar Åsa

 • Bara Sara

  8 juli, 2012 at 23:17 Svara

  Men åh va fina bilder du bjuder på och jag ser med glädje fram emot fler bilder för att lite mer få ta del av så stor dag som bröllop!!

 • Anna/Rackarungar

  8 juli, 2012 at 23:53 Svara

  Hurra! Precis vad jag önskade. En bröllopsföljetong i denna blogg-torka (läs: min egen). Hurra!!

 • Mariela

  8 juli, 2012 at 23:54 Svara

  The last photo is so beautiful, x

 • Fridasfina

  9 juli, 2012 at 01:50 Svara

  Åhhhh! SÅ himla himla fint! Kram F

 • Maria

  9 juli, 2012 at 07:52 Svara

  Kul att ordna den festen! Jag ska ordna fest till helgen. Så igår morse så knöt jag också fast namnlappar runt 50 glas. Braatt börja i tid…

 • popetotrora

  9 juli, 2012 at 08:53 Svara

  Ja, man kan verkligen ana att bröllopet var fantastiskt fint och härligt! Ser så mycket fram emot fortsättningen på denna följetong!

 • Ninette

  9 juli, 2012 at 09:07 Svara

  Åh, så härligt det ser ut!

 • Tine i Rosablokken

  9 juli, 2012 at 09:51 Svara

  Jeg eeeeerlsker å lese om dette for om 26 dager skal vi gifte oss hjemme på gården og er i full sving med oppussing og innsamling av vintage tallerkner og glass, lurt med merkelapp på glasset. Gleder meg til å lese mer om bryllupet! Hørtes helt herlig ut!

 • Anonym

  9 juli, 2012 at 09:53 Svara

  Mera, mera!! Jag vill ha mera!!

 • Victoria - Elvira Spekulerar

  9 juli, 2012 at 11:41 Svara

  Underbart, du är en pärla när det gäller att få till det vackert.

 • miriam - mellowstories

  9 juli, 2012 at 15:13 Svara

  Så h i m l a fint!

 • MammaElva

  9 juli, 2012 at 16:46 Svara

  Oj, vad roligt! Håller just nu på att planerar mitt eget bröllop som är om snart exakt en månad och många av de saker du visat kommer vi också ha 🙂 Det ska vara avslappnat och trädgårdsmysigt 🙂

 • Linn

  9 juli, 2012 at 19:25 Svara

  Fint fint fint fint!

 • carina moqvist

  9 juli, 2012 at 20:41 Svara

  så himla mysigt med allt udda men vackra och enkla. har sagt det förut, kanske ska gifta om mig med dig som fixare. ser fram emot resten av bilder. kram

 • krickelin

  9 juli, 2012 at 23:05 Svara

  Herreguuu så fint! Jag svimmar av lite här och nu…

Post a Comment