GATHERINGS - WEDDING

och så var det ovädernas oväder.

Vi önskar ju oss såklart lördagssol.
Konstigt vore väl annars på ett trädgårdsbröllop.
Och en stjärnklar sitta-ute-natt.
Men det regnar på som om det inte fanns annat här i världen. Och i det här läget är det dags för plan B i trädgårdsbröllopshistorier i allmänhet. Vi har ju lite tur eller väldigt mycket. För vi flyttar in i huset. Inte bara sådär men ändå. Men alla ni andra som väntar på lördagssol och kanske inte har en plan B. Kanske räcker det inte med segelduk över huvudena eller tält, om vinden viner som om den inte visste annat.
Men glöm då för all del inte ladorna, vedbodarna, skjulen, garagen och vindarna. De finns där lite här och vad, närmre än du kanske tror. Samla vännerna och röj golven. Sopa och fyll golvet med loppisens alla trasmattor. Låtsas att bråtet runtomkring är som den vildvuxna trädgården. Häng tyger där det är som stökigast. Ta ett billigt som grund och häng det som sätter stilen längst fram. Fyll taket med vimplarna, lyktorna, lampslingorna och allt annat du hade tänkt dig i äppelträden.

Och blommorna. Hundkexen och smörblommorna och lupinerna. In med dem bara. På borden, i tunnor och häng dem i flaskor, syltburkar och målade konservburkar. I pastell.

Och sen lyssnar ni riktigt noga på regnet. Som smattrar på taken. Det är ändå bara ett lyckoregn.

No Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *