DIY,  GATHERINGS - WEDDING

det är midsommarafton.

Vi hade pratat en del om vad min systers flickor skulle ha i håret på bröllopet. Och istället för blommor i handen så blommor i håret. I kransar. Och igår kväll och all hast så tänkte jag slå några flugor i samma smäll. Och göra kransar till idag, samtidigt som de gott kunde få lite bröllopsfeeling.

Och i denna hast fanns ingen tid att leta blomster så jag köpte småblommiga kvistar i blomsteraffären. Och en bunt nejlikor på Ica. I trädgården tog jag alltid bästa basen för kransar. Murgröna som jag (för den här gången) ryckte bladen på. Murgröna är seg, lätt att forma och liksom rund i sig själv. På den virade jag gröna ståltråd (sådan som finns att köpa på blomsteraffärer) och blommorna.

 
Från trädgården in till sällskapet i köket virade jag på.

Och tänkte att nejlikor i påsförpackning är vackraste grejen. När allt kommer omkring.

Och solen hann nästan gå ner innan den blivande lilla näbben fick prova sin krans.
 
Och den kunde nog duga tyckte Estrid.
Och vadsjutton det måste ju funka tänkte jag. Och lade kransarna i plastpåsar. Sprayade rikligt med vatten. Förslöt dem och stoppade i kylskåpet över natten. Och japp, det funkade hur bra som helst. Lika som igår. Och det är midsommarafton  och jag önskar er alla en vacker sådan!

No Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *