GATHERINGS - WEDDING

jag har switchat om.


Exakt klockan 15.30 idag gick jag in i bröllopsmood. Det var femton mintuer efter det jag avslutat en av de tristaste tidstjuvarna i mannaminne. Men jag är bra på en sak. Oavsett hur mycket energi något än har tagit. Kan jag trycka på sänd, kliva ut genom dörren, stänga av datorn eller vad det nu må vara som gör att jag lämnar det bakom mig. Om än för en stund. Då är det som bortblåst. Jag är liksom ingen som behöver två veckor för att bli semesterlat. En sekund så är det klart. Och nu brinner det i bröllopsknutarna så när allt det andra helt plötsligt var över så var det ju enkelt att veta åt vilket håll man skulle switcha om till.

Trädgården och framför allt det där megadäcket behöver fixas. Jag hade min gammelmormors torp i tankarna, där allt var fluffigt och vilt och rosaprunkande. Så jag siktade in mig på de mest tantiga torpblommor jag kunde hitta.  Hängande blommorna i plastamplar. Växer så du kommer få problem, sa växthus-fabrorn. Upp och ner och hit och dit. Så perfekt, sa jag. Fast utan amplarna då.
Och sen smög jag in i handelsträdgårdens dammigaste hörn, där det var spindelväv och sniglar på sakerna.  Och hittade de perfekta lådorna för bröllop i trädgården. Fråga snällt är jag världsbäst på. Så nu har vi lådor till vinet och filtarna och kuddarna.
 
Innan handelsträdgården tog jag en sväng på loppis. Och där stod en fining till skrivmaskin för en femtiolapp. Med massor av färgband kvar. På den ska det skrivas kära hemlisar på bröllopsdagen. Från alla vännerna till brudparet. Som de får läsa om hundra år eller så.

För säkerhets skull tog jag en sväng till bokhandeln och frågade om nya färgband. Och då berättade de att man kunde ta ett vanligt, nytillverkat sådant som man rullade upp själv på de gamla spolarna. Så bra. Och sen tänkte jag lite på att förr i tiden hade man ju alltid gästbok. Kanske skulle vi ha en skrivmaskin för små gästbrev här i huset. Minnena blir faktiskt lite extra fina när de är nedplitade på en skrivmaskin. Så det så.

No Comments

Leave a Reply