DIY,  INSPIRATION - KIDSROOM

mönstersäng.

Äntligen slog det mig att jag kunde visa ett litet sängprojekt som hände sig för sisådär ett år sedan. När Liv skulle byta sida på sin skrivbordshörna. Det lilla pluttiga skrivbordet skulle ut och in skulle ett betydligt större. Liv har ett stort rum men i stort sett utan väggyta. Väggarna går itu av fönster, dörrar och sneda tak. Så skrivbordet hamnade mot enda hela väggen och sängen åkte upp på vinden. Istället snickrade K ihop en sängram. Som vi proppade full med mönster och färger precis som den lilla donnan önskade. Hon är inte särskilt minimalistisk i tänket, så att säga.

Så i botten ligger en tjock resårmadrass som vi klätt in med tyg och häftat fast i botten. Sen kommer en del bäddmadrasser med tygbyte lite då och då.

Underst är Sissi Edholms & Lisa Ullenius ”Gunilla” för Ikea. Sen en gammal quilt från Greengate. Och mera Gunilla. Självklart måste underlakanet ha lite finess. Omönstrat, ordinärt och alldeles vanlig går bort. Så en gammal duk blir finfin. Och som en fluffig bolster är filten från House Doctor allra överst.

Vi är lite kära i hela den här madrassgrejen. Väldigt lätt att ändra karaktär på hela hörnan när man känner för det.

Leave a Reply