INSPIRATION - INTERIOR

söndagsbilden.

Jag har ju sett många nämna Fantastic Frank på sista tiden. Men det var inte förren igår när jag såg bilderna på Johannas fina blogg Today you inspired me som jag verkligen fick för mig att kolla närmare på deras hemsida. Ett fastighetsmäkleri som säljer bostäder på teman och fantastiska foton. Bilder som är megasnygga och personliga.
”Det är när man ser till bostadens karaktär som man kan se vem som kommer bo i den härnäst. Därför, när karaktärsfulla hem förmedlas, är målet alltid att nå de få som älskar bostaden, hellre än att nå väldigt många som bara gillar den. Det är filosofin bakom vårt sätt att förmedla bostäder, och det är därför Fantastic Frank skapades.”

Och som gammal enträgen bostadsletare i Stockholms innerstad känns det hela perfekt. För som man tröttnade på dessa likriktade homestylade hem. Samma vinklar, samma färger, samma blommor, samma frukter och samma möbler. Same, same. Söndag efter söndag. Trist så in i norden och framförallt fruktansvärt oinspirerande. Men det är såklart vi sprang ju runt ändå. Som galningar och letade efter det perfekta boendet. Så kanske behöver man inte vara nytänkande som mäklare, köparna kommer ändå. Men tusan vad mycket roligare det måste vara att jobba på det här sättet.

När vårt hus var till salu visades inte så sköna bilder på björnbärsbårder, duschdraperier med aprikosa liljor och snirkliga gardinstänger. Det hade ju varit lite mer rättvist för (själva huset alltså) ungefär såhär.

Söndagsbilder visas på Fabriken idag.

Leave a Reply