INSPIRATION - INTERIOR

oj, så skönt med fredag.


Och oj, så skönt det skulle vara med ett städat hus. Om ni skulle komma på oväntat besök hemma hos oss idag skulle ni svimma. Min man är bortrest och vi andra fem har gjort vårt bästa för att vända upp och ner på hela huset. Värre än såhär blir det inte. Därför känns de här bilderna så perfekta just idag. Som en påminnelse om hur det kan se ut.
För ett par veckor sedan rök de hemsydda överdragen på vår soffa. Vi har ju lite hangups på just soffor. Det blir ju aldrig bra. Och de jag drömmer om lär jag fortsätta att drömma om. Så vi dras med vår snart tio år gamla soffa. Men det finns värre saker. Och det blir ju lite billigt ombyte på det här sättet. Vävt tyg (lite 60-talsaktigt) i beige känns ju alldeles okej just för tillfället. Och när man inte köper nya soffor kan man ju lyxa till det lite med en ny finfin kudde härifrån. Kolla vår soffa i olika varianter. Att man aldrig kan bestämma sig. Sommarsoffa här. Höstsoffa här. Vintersoffa här.
Mystiskt nog kändes soffbordet för högt när soffan blev beige igen. Så vi fick leta upp det gamla brickbordet som stod i källaren. Brickbord måste vara det absolut sämsta när man har små barn. Ni vet när de precis har lärt sig att stå och vill ta stöd mot allt. Vi tejpade bordet med målartejp på undersidan när Liv hade fått det i ansiktet ett antal gånger. När hon bara skulle sitta på det fastän det välte fick vi nog och slängde upp det på vinden. Sen kom det aldrig fram igen. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag funktionen med brickbord är sådär. I och för sig känns det här extra ostadigt. Kanske något med benkonstruktionen trots att den borde vara genomtänkt när en av dessa tre har designat bordet. Råkar man liksom stödja sig bara en liten gnutta så far bordet all världens väg. Men det kanske är vi som inte är  tillräckligt sofistikerade för sådana möbler.
Hursom helst. Det är fredag och det är skönt så. Trots att hemmet är kaos. Städar gör vi en annan dag. Ha en fin helg alla!

No Comments

  • Sofia Ekström

    nu ska jag berätta en sak:

    jag har lite av en sambo situation, två stilar ska mötas. min kille gillar murriga färger, ombonat och lite bohemisk inredning, jag gillar ljust, färgstarkt och gammalt och nytt.

    detta har gjort att vi har en beige (sandfärgad) soffa i vårt ljusgrå vardagsrum. det passar inte alls. Har du (som är fantastiskt duktig) något tips på hur vi kan få detta att gå ihop? (just nu ser det ut som en kamel i en iskub, färgerna kontrasterar mot varandra).

    i nuläget matchar vi med svartvitt och grått, jag vill även få in lite vitt för att ljusa upp. (egentligen vill jag har en grå soffa med färgglada kuddar i).

    hur som helst så googlade jag för att få inspiration, och vet du? du var bäst på hela google!

    kram

Leave a Reply