INSPIRATION - INTERIOR,  INSPIRATION - KIDSROOM,  KIDS

Barnens rum – tisdagstema på Fabriken


När vi flyttade till vårt hus så ordnade vi barnens rum först. Kanske för att vi trodde det var viktigt, för att de skulle känna sig hemma. Fast allra mest för att det är kul. Våra barn har en salig blandning av möbler och saker. Gammalt och nytt, urbilliga loppisfynd och våra personliga favoritmöbler som vi har tänkt att de här får följa med när de flyttar hemifrån. Mycket är inte typiska barnmöbler men passar ju lika bra där i barnrummet som vid vilken annan ålder som helst. Och jag tror verkligen på sådant som håller i längden.

TIPS! Fotbollsnät. Är himla bra när trappräcket är lågt och det är långt till nedervåningen. Funkar dessutom bra att kicka fotboll emot.
Det här är Livs rum. Här är alltid fullt av små projekt. Hon har alltid pysslat. Målar, tecknar, klipper, pärlar, virkar, gör garnbollar, syr, bygger kartonghus… Därför ska hon snart få världens största bord, det där lilla skrivbordet (och golvet) är ständigt belamrat av alla projekt. Och så önskar vi ett stort skåp som rymmer alla dessa livsviktiga pysselprylar.
TIPS! När Liv var fem år fick hon ett staffli. Bästa julklappen. Det har målats och målats vid det där staffliet. Kompismålning, alla på samma tavla, är poppis. Vårt staffli är jättestadigt och inte ett ”barnstaffli” men det är absolut värt de där extra kronorna.
Och så var det Viggos rum. Viggo är över huvudtaget inte lika pysslig som sin storasyster. Det han gör mest på sitt rum just nu är att läsa serier, trolla, lyssna på musik och bygga med lego. På önskelistan står elgitarr och trumset.
TIPS! Små gungstolar går forfarande att fynda. Det är en jättemysig möbel som barnen använder mycket härhemma. Rogivande.
TIPS SÖKES! Hur gör man för att hålla ordning på alla dessa serietidningar?

Nu hade jag önskat att det här inlägget skulle visat lite mer av barnens rum i helhet men bakom kulisserna råder total kaos 😉  Och allra värst var Nomis och Charlies rum så det får räcka med de här två kvadratmeterna.

TIPS! Om någon någongång har funderat att tapetsera rumment med Josef Franks Krysantemer men tvekat lite… gör inte det för det blir fint. Jag minns att jag tänkte ”oups” då första tapetvåden kom upp men sen har jag bara älskat den. Man blir glad.
Se fler barnrum på Fabriken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *