DAILY LIFE

Helgtips

Söndag i Stockholm. För ganska så länge sedan hörde jag talas om Barnens underjordiska scen BUS. På Bondegatan i Stockholm höll ett teatersällskap till. Dit kunde man bege sig hela familjen och sedan var allt nästintill magiskt. Tillsammans med barnen (och för all del även de vuxna) så skapade man föreställningar som var så fantasifulla och kreativa att det hela var något alldeles speciellt. Och vi försökte boka plats flera, flera gånger men det gick inget bra alls. Sen glömde vi alldeles bort det. Men nu läste jag här om att BUS (som nu under sommaren har kallat sig Barnens Utomjordiska Scen) har dragit runt i parkerna. På söndag är det dags för sista föreställningen Det Stora Drömkalaset. I Vinterviken. Gå och se!

Söndag i Köpenhamn. Det är något speciellt med moderna museer. Det har jag alltid tyckt. Jag gillar att hänga där. Det är något med stämningen. Allt är liksom lite snyggare. Louisiana Museum of Modern Art utanför Köpenhamn är dessutom lite vackrare. Trädgården precis vid havet. Den enorma fönsterväggen i barnens atelje är fantastisk. Vattnet alldeles utanför, som insvept i en massa grönt. Vi var där en dag i somras. Och vilken väldans skön dag det var. Inget speciellt egentligen. Men tänk vad lite (eller ganska mycket) målarfärg och lera kan göra. I Barnrummet kan man verkligen hänga. I evigheter. Alla nöjda och glada, då blir det lätt så.

Lite verandainspiration från museets baksida. Gillade de mörka plankorna. Och så är det lite tjusigt med fönstersidorna.

Leave a Reply