DAILY LIFE

Kreativt kaos


I vårt hus finns ett rum som vi kallar kontor. Visst låter det flott?
Kan tillägga att det är det inte. Överhuvudtaget. Ett gammalt fulfult kök med ljusblå och lila björnbärstapeter och en bård men ännu mera björnbär, hemtrevligt så det förslår. Rummet fungerar som en slags sluss. Här hamnar saker som ska upp på vinden, ner i källaren, saker som ska slängas, saker som ska lagas, tvätt som ska vikas, blommor som har sett bättre dagar… Det är helt enkelt en himla massa saker som inte har ett dugg där att göra. För egentligen skulle ju vårat arbetsrum se ut på ett helt annat sätt…


Temat på Formex nu i januari är Creative Flow. Några av nyckelorden är kreativitet och skapande miljöer. Man pratar om ”fantasieggande arbetsrum och ateljéer – miljöer som får tankarna att snurra och ge skjuts åt kreativiteten”. Jag läser och ser mig omkring, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Självklart skrattar jag åt den totala kontrasten. Fast av någon underlig anledning går det oftast bra att jobba här också, mitt i kaoset. Men då inspirationen tryter finns det ju bara en sak det kan bero på. Det förstår ju alla. 😉


Carouschka Streijffers ateljé figurerar både i Formex Magazine och i ett tidigare nummer av Sköna hem. Dream om säger jag till mig själv. Jösses vilken dröm! Utför man inte stordåd i en sådan ateljé gör man förmodligen det inte någonstans.

Fast det här räcker fint. Såhär vill jag ha det om jag fick välja. Arbetsrummet tillhör de som grundat varumärket Day Birger et Mikkelsen. Deras hem i Köpenhamn var med i novembernumret av Elle Interiör och det är makalöst fint.

Bilder Sköna hem och Elle Interiör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *