DAILY LIFE

Varje-dags-fotografering

Duktiga Weronica som driver
fina och mycket inspirerande bloggen
En mammas dag hade för några dagar sedan en utmaning. Ett projekt som jag genast nappade på. Att se vardagen genom kameralinsen. Släppa det estetiska för en stund och bara knäppa. Inte bara ta fram kameran vid de där speciella tillfällena utan allt som oftast. Varje dag. Att se det lilla som gör vardagen och dessutom få ner det på en bild.

Jag är inte så bra på just det. Jag fotar till bloggen och det är hur kul som helst. Men då finns det alltid en grundtanke, ett tema, något jag har tänkt förmedla med just den bilden. Ibland förknippad med en text, ibland förknippad med Mokkasin och ibland mest för att det är fint. Men jag glömmer ofta bort kameran i vardagen. Jag har dessutom svårt att samla mina foton på ett bra sätt. Tanken med det här lilla projektet är att det ska bli min familjs vardagsdagbok, 365 dagars dokumentation. Ibland en bild, ibland flera. Ibland text, ibland bara bilder. I slutet av året, jag hoppas att jag håller ut så länge, är tanken att samla hela året i en fotobok.

En slags dagbok alltså. Som jag så många gånger försökt mig på sedan alla barnen kom. Men det här blir liksom finare, mycket finare. Här är vår vardag, inte alldeles ordnat ännu.
Men snart så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *